У Львові запрошують на День Гуцульської культури

Новини 25 Січня, 2019 108
У Львові запрошують на День Гуцульської культури

У Львові запрошують на День Гуцульської культури

27 січня на центральній площі біля пам’ятника Тараса Шевченку відбудеться «День Гуцульської культури».  Про це пише прес-служба ЛОДА.

У театралізованому автентичному мистецькому святі візьмуть участь майже дві сотні осіб, а саме творчі мистецькі колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Верховинського району Івано-Франківської області.

«Це масштабне дійство відбувається у нас вже другий рік поспіль. Цього року – це більше 170 учасників. Свято розпочнеться о 2 годині дня і триватиме до вечора. Львів порине у колоритну гуцульську різдвяну атмосферу із колядою, танцями, майстер-класами», – наголосила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

Народні колективи демонструватимуть на сцені унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – обряд гуцульського весілля, гуцульський одяг, народний танець, лунатиме гуцульська співанка й коляда.

«Ми покажемо у Львові автентичне мистецтво та звичаї Гуцульщини, що передавались із покоління в покоління. Усі охочі зможуть приміряти традиційне вбрання молодої, взяти участь у майстер-класах, побачити автентичні роботи майстрів народного мистецтва», – додав голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк.

Так, у виставкових наметах діятиме святкова виставка – ярмарок виробів декоративно – ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини.

Гості заходу матимуть змогу взяти участь у майстер – класах з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання гуцульської княгині, також навчатимуть танцю «Гуцулка».

Початок заходу на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченкові о 14:00 год.

Коментарі

Позначки: , , ,