У Львові започаткували проект для здійснення мрій невиліковно хворих дітей (ФОТО)

Новини 20 Листопада, 2019 390

Фото: "Духовна велич Львова"

Перший виїзд планують здійснити 19 грудня на День Святого Миколая. Проект розрахований  на дітей Львова, Львівщини та всієї України

У Шпиталі Шептицького презентували проект “Зіркова карета” у рамках якого здійснюватимуть мрії дітей з невиліковними хворобами.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “Духовну велич Львова”.

“Цей проект буде скерований на сповнення бажань дітей, час життя яких у цьому житті обмежений. Цей задум вкорінений  у історії Шпиталю Шептицького, бо Шпиталь понад 2 десятки років розвиває напрямок паліативної медицини. І дотепер ми скеровували нашу увагу на дорослих пацієнтів. Ми спочатку відкрили стаціонарне відділення, опісля збільшувалася кількість паліативних ліжок. Сьогодні ми вперше торкаємося теми паліативної медицини саме дитячої, хочемо звернути увагу нашого суспільства на те, що відбувається з людиною, наприкінці життя, які є її думки емоції. Ми переконані у тому, що сповнення бажання – це є певний знак до людини від батьків.. Передісторія цього проекту пов’язана з багатьма особами і релігійними спільнотами”.

Своєрідною “технікою для здійснення бажань” будуть два реанімобілі, оснащені всім необхідним для людей на останніх етапах життя. Йдеться зокрема про такі мрії, як поїздка у дельфінарій, зустріч з однокласниками, чи навіть із улюбленою кінозіркою. Реалізувати проект стало можливим завдяки численним меценатам,зокрема християнським організаціям із за кордону.

“Ці пацієнти потребують більшої опіки. Звичайне таксі, чи швидка їх не зможе перевезти. У нашій кареті Швидкої допомоги (у “Зірковій кареті” будуть їхати лікар і фельдшер,які будуть навчені надавати допомогу і стабілізувати всі стани, які будуть виникати у пацієнта”, – підкреслила Марта Рипихович, завідувачка відділення паліативного лікування, керівник виїзної паліативної допомоги.

“Переважно проект скерований на дітей, які перебувають у лікарнях, але також на тих дітей, які перебувають вдома. Немає схеми, як буде виїзд відбуватися. Але є конкретний алгоритм наших дій. Це робота психолога, який проговорить усі нюанси з родиною і дитиною і те місце, куди дитина хоче поїхати, буде здійснена робота всієї команди (соціальний працівник, психолог і медик) і медики, які супроводжуватимуть дитину під час виконання бажання. Ми плануємо що це будуть виїзди по Україні, але розглядаємо і можливість виїзду за кордон”, – розповіла керівник відділу розвитку Шпиталю Шептицького, координатор акції “Зіркова карета”, Христина Келеман.

Перший виїзд планують здійснити 19 грудня на День Святого Миколая. Проект розрахований  на дітей Львова, Львівщини та всієї України.

Аби зібрати кошти для втілення проєкту, Шпиталь Шептицького проведе 23 листопада благодійну гала-вечерю в підтримку останніх дитячих мрій в Edem Resort Medical & Spa, що в селі Стрілки.

Втім ініціатори проекту зазначають, що тема паліативної медицини наразі в Україні поширена недостатньо. З метою її популяризації, а також ділення досвідом фахівців, які працюють у цій сфері, 23 листопада Шпиталь Шептицького  проведе науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Актуальні питання розвитку стаціонарної та мобільної паліативної допомоги в Україні».

Коментарі

Позначки: , ,