У Львові за «дахування» вокзальних ромів за грати сяде група поліцейських

Новини 10 Січня, 2019 55

Ілюстрація: prolviv.com

У Львові група працівників поліції, до складу якої входило дев‘ять полісменів міста,  попалася на «дахуванні» ромів, які скоювали злочини на території залізничного вокзалу міста.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, Прокуратурою Львівської області повідомлено про підозру дев’ятьом учасникам організованої групи (створеної працівниками поліції) у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.185 (крадіжка, вчинена організованою групою),    ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

«Встановлено, що у період травня-серпня 2018 року, поліцейські  організували та прикривали систематичне вчинення злочинів особами ромської національності на території Головного залізничного вокзалу  Львова. Зловмисники, заволоділи грошовими коштами потерпілих на понад 160 тис грн.», – інформують у відомстві.

Як зазначається, члени організованого угрупування з метою приховування своєї злочинної діяльності постійно змінювали номери абонентів мобільного зв’язку, а також для зменшення кількості скарг громадян про вчинені крадіжки, організували залишення кишеньковими злодіями документів потерпілих після їх викрадення у заздалегідь обумовленому місці.

На даний час до Галицького районного суду направлено клопотання про обрання учасникам організованої групи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинення інкримінованих їм злочинів, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,