У Львові вшанували пам`ять трьох Героїв Небесної Сотні

Новини 07 Серпня, 2018 37

7 серпня у приміщенні Музеї визвольної боротьби проектом “День народження Героя Небесної Сотні” вшанували пам’ять Романа Точина, Романа Сеника та Богдана Сольчаника – майданівців, які загинули у боротьбі за Україну.

Фотографії Героїв, патріотичні пісні, сльози на очах у присутніх – вечір пам’яті об’єднав рідних загиблих майданівців, їхніх друзів, учнів шкіл, у яких навчались герої, а також небайдужих львів’ян.

“Протягом років нас нищили зсередини: виховували зневіру, руйнували нашу ідентичність та викорінювали мову. Але найкращі сини України своєю кров’ю розпочали боротьбу. Вони підняли усю країну, і ми мусимо ними пишатись та повсякчас пам’ятати про них та їхній подвиг. Кожен з нас мусить бути сильним і довести усім ворогам, що ми єдині та нездоланні”, – наголосила керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

Дружина Героя Небесної Сотні Романа Точина Лілія поділилася з присутніми спогадами про чоловіка, який загинув від кулі снайпера 20 лютого 2014 року, коли намагався витягнути з-під обстрілу поранених побратимів на вулиці Інститутській. Цьогоріч майданівцю б виповнилося 48 років.

“Роман завжди був дуже товариським та життєрадісним. Навколо нього постійно гуртувались друзі. Мріяв про свій великий світлий дім, про добробут своїх дітей. Завжди мав час на дітей, проводив з ними увесь вільний час і вірим у те, що все буде добре в нашій державі”, – зазначила Лілія Точин.

“Коли брат поїхав на Майдан, він почав жити ним. Він був гордий тим, що йому довірили прапор на Майдані. Він мені постійно говорив – я знаю, що нас мало і тут небезпечно, але я мушу тут бути за тебе за твоїх дітей і за майбутнє усіх українців. Він не зміг пасивно спостерігати, коли бачив, що його допомога там потрібна”, – згадує про свого брата Романа Сеника Леся Лисак.

Під час заходу звучали патріотичні пісні у виконанні народного колективу «Перекотиполе», Лілії Вікарук, дівочого вокального ансамблю «Ромашка» тощо.

Коментарі

Позначки: , ,