У Львові відкриють оновлену “Порохову Вежу”

Новини 19 Жовтня, 2018 33
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

Центр архітектури, дизайну та урбаністики

У Львові відкриють оновлену “Порохову Вежу”.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, у вівторок, 23 жовтня, проектом “Metropolis. Минулі утопії майбутнього” о 18.00 відкриють оновлену “Порохову Вежу” Центр архітектури, дизайну та урбаністики (вул. Підвальна, 4)

Як зазначається у повідомленні, у новоствореному Центрі відбудеться репрезентація проекту «Metropolis. Минулі утопії майбутнього», куратором якого став Павло Гудімов та арт-центр «Я Галерея». Основною темою є погляди візіонерів минулого на майбутнє. Окремим розділом виставки є проекти, присвячені повоєнній реконструкції Хрещатика і Києва загалом, що зберігаються у Національному заповіднику «Софія Київська» та Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці ім. В. Г. Заболотного у діалозі з гравюрами Джованні Батіста Піранезі.

Виставка вже відбувалася у Києві як спецпроект «Книжкового арсеналу» 2018, де зібрала широке коло зацікавлених, і тепер має на меті донести свої ідеї до львівського глядача. На виставці представлені погляди митців у площині архітектури, винаходів, кіно, ілюстрації та фантазій.

“Наша виставка стане першим кроком на шляху до перетворення львівського Будинку архітектора у повноцінну інституцію – Центр архітектури, дизайну та урбаністики “Порохова Вежа”. Цей рік ми витратили на пошуки різних організаційних та програмних форм. Ми прагнемо працювати для найширшої аудиторії, щоб максимально популяризувати наші напрямки діяльності і вплинути на збільшення інтересу до архітектури і дизайну, показати найкращі проекти присвячені як видатним особистостям, так явищам і стилям.  Значною частиною нашої діяльності будуть міжнародні виставки та програми”, – зазначив голова правління Львівської обласної організації Національної Спілки архітекторів України Богдан Гой.

Проект підтримано грантовою програмою Українського культурного фонду.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

 

Коментарі