У Львові відкриють меморіальну таблицю на честь воїна Небесної Сотні Дмитра Чернявського

Новини 15 Листопада, 2018 686

Дмитро Чернявський. Фото: Facebook/ Об'єднання українок "Яворина"

Дошку встановлено на будинку національного університету імені І.Франка

У Львові відбудеться урочисте відкриття меморіальної таблиці на честь воїна Небесної Сотні, Героя України Дмитра Чернявського.

Як повідомляє у Facebook Об’єднання українок “Яворина”, 21 листопада, о 12.00, у Львові відбудеться урочисте відкриття меморіальної таблиці на честь воїна Небесної Сотні, Героя України Дмитра Чернявського.

«Дошку встановлено на будинку економічного факультету Львівського національного університету імені І.Франка (пр. Свободи, 18), де навчався Дмитро.
Віддаймо шану Героєві, який поклав своє юне життя за майбутнє України», – йдеться у дописі.

Довідка. Дмитро Чернявський народився 5 березня 1992 року в селищі Артемівське на Донеччині. Закінчив Артемівську школу №18 і поступив на обліково-фінансовий факультет Донецького національного університету, після закінчення якого вступив до магістратури економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка.

13 березня 2014 року на майдані Донецька Дмитро зазнав підступного ножового поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів. Він помер у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні. Похований у Донецьку. Його батьки перебралися до Львова.

20 лютого 2015 року Дмитро Чернявський отримав звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно) – за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції Гідності.

Кабінет Міністрів України 15 листопада 2017 р. заснував в числі стипендій імені Героїв Небесної Сотні для студентів та курсантів закладів вищої освіти державної форми власності, які здобувають вищу освіту стипендію імені Дмитра Чернявського за спеціальністю «Економіка».

Коментарі

Позначки: , , ,