У Львові відкрилося монастирське кафе

Новини 22 Вересня, 2018 1 763

Фото: Духовна велич Львова

У меню є страви з продуктів вироблених монахами

У Львові функціонує монастирська кав’ярня.

«Тепер побути на каві з Богом – не лише метафора, але цілком реальна можливість. Строгий і водночас вишуканий інтер’єр закладу спонукає поринути всередину думок та переживань. Кав’ярня розташована поруч із храмом Святого Михаїла. Сюди можна заглянути після Літургії, щоб за горнятком кави поміркувати над тезами проповіді, або просто побути у тиші, споглядаючи з верхів’я пагорба на шпилі сакрального Львова», – зазначає «Духовна велич Львова».

Проект локації належить Асоціації богопосвяченого життя УГКЦ і РКЦ. Автор ідеї – о. Роман Лагіш.

На підвіконниках кав’ярні можна натрапити на книги з рецептами монастирської кухні чи про життя святих. Місце кав’ярні «Кармель» – особливе. Тут кава з певним акцентом. Окрім того, відвідувачі можуть посмакувати стравами із продуктів, вироблених монахами. Наприклад, чаєм, зібраним сестрами, чи макаронними виробами із монастиря.

«Хоча меню кафе ще не до кінця розпрацьоване, адже закладу всього півроку, у ньому все ж є свої «родзинки», зокрема, ексклюзивний торт «Кармель», спечений за відповідним рецептом. Вже зовсім скоро, як зазначив автор ідеї проекту, асортимент доповнять новими солодощами та різновидами кавових напоїв. Окрім того, що монастирі були рушіями культурного прогресу, вони також привносили свої ідеї у світову кухню. Наприклад, рецепт «яйця Бенедикт» подарувало світові абатство бенедиктинців; а користуватися ножем і виделкою вперше почали при кардиналі Ришельє. Тому наша мета – не тільки смачно частувати, але й бути майданчиком для творення ідей і проектів. Вже невдовзі ми запрошуватимемо до нашої кав’ярні на тематичні зустрічі, дискусії», – ділиться о. Роман.

Фото: Духовна велич Львова

Довідково.  «Кармель» – з івриту дослівно «Божий виноградник», окрім того – це гірський масив у північно-західній частині  Ізраїля.

 

Коментарі

Позначки: , , ,