У Львові відкрилася унікальна виставка ретро-техніки (ФОТО)

Новини 28 Жовтня, 2018 1 480

Фото: Facebook/Євгеній Кравс

Виставка експонується у приміщенні старого трамвайного депо

У Львові вдкрилася виставка “Ретро Гараж”.

Як повідомив на своїй сторінці Facebook фотокореспондент Євгеній Кравс, Львівський історичний музей продовжує святкування 125-річчя. У приміщенні відділу “Музей історії науки і техніки” на вул. Вітовського, 57а (старе трамвайне депо – унікальна пам’ятка технічної архітектури) 27 жовтня відкрилася виставка “Ретро Гараж” з колекції музею і приватних колекцій двох товаришів, колишніх випускників львівської СШ №54 – Андрія Гладуна (мото-велотехніка) та Тараса Майби (американські автомобілі класу Full-size Premium Luxury car). Серед «американців» – справжній поліцейський Chevrolet Caprice Classic.

На відкритті виставки директор Львівського історичного музею Роман Чмелик інформував, що у майбутньому частина виставки увійде до постійної експозиції “Музею історії науки і техніки”.

Фото: Facebook/Євгеній Кравс

«Наприкінці 19 століття на перехресті сучасних вулиць Вітовського, Героїв Небесної сотні і Сахарова було зведено першу львівську електростанцію і перше депо електричного трамвая. Донедавна ця видатна пам’ятка промислової архітектури і історії інфраструктури міста була занедбана і використовувалася лише частково Службою колії «Львівелектротрансу». Керівництво Львівського історичного музею розпочало втілювати в життя давню мрію – сучасний музей техніки, який би мав відкритися на території пам’ятки. Експозицію ретро-техніки можна оглянути протягом найближчого місяця з 10.00 до 17.00», – зазнчає у дописі Євгеній Кравс.

 

Коментарі

Позначки: , ,