У Львові відбувся протест проти підняття вартості проїзду (ВІДЕО)

Новини 27 Січня, 2019 107

Сьогодні о 13:00 відбувся протест проти підняття ціни на проїзд в маршрутному транспорті. Про це інформує голова ГО “Варта1” Ігор Зінкевич.

На площу Ринок вийшли кілька десятків львів’ян з плакатами.

Окільки, акцію було організовано вчора ввечері, на жаль,  багато людей не знали і не прийшли, однак ця акція лише перша і є попереджувальною.

Люди хочуть почути аудит перевезень від міської ради щодо підняття вартості до 7 гривень.

Протест показав, що жителі Львова проти необгрунтованого підняття тарифу на проїзд у міському транспорті, необлікованого руху готівки з перевезень і відсутності якості самого перевезення.

Нагадаємо, з 1 лютого вартість проїзду у маршрутках Львова сягатиме 7 гривень, при цьому пенсіонерам надається безкоштовний проїзд у маршуртках.

Протестувальники так пояснили свою негативну позицію щодо підняття вартості:

“Ми прийшли показати, що львів’яни проти, що львів’яни не погоджуються з необгрунтовано економічно підняттям ціни на проїзд. Підвищення ціни можливе лише у разі підняття якості перевезень і обгрунтації ціни.”

“Має бути диференціація квитків, на тиждень чи на рік, для пенсіонерів окремі квиточки, але це все має бути обліковано. Перевізники зараз неконтрольовані, гроші ми платимо, але ніхто не знає скільки вони пасажирів перевезли.”

“Ми організували цюакцію, щоб зібрати людей, які могли б висловити свій протест. Якість перевезення взагалі на нулі. П’ять гривень це завелика плата, а підвищувати до семи взагалі немає причин.”

Андрій Білий – заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури повідомив, що АТП-1 замовить квитки з голограмою, однак не буде контролерів, так як згідно з законодавством вони не передбачені в автотранпорті.

Водночас протестувальники заявили, що вимагають звітності від міської ради.

Чиновник міськрад також повідомив, що ще не освоять  10 млн євро, які виділені на електронний квиток.

Коментарі

Позначки: , , ,