У Львові відбудеться літературний вечір на підтримку «Онковідважних»

Новини 10 Вересня, 2018 113

У вівторок, 11 вересня, у кав’ярні «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)  відбудеться літературний вечір «Відвага бути» до відкриття фотовиставки «Онковідважні» ( Oncobrave ).  Вірші читатимуть поетеси Юлія Мусаковська та Галина Крук, а також учасниці фотопроекту – Тетяна Ключковська, Ірина Подолець-Нестор. Музичну частину представлять гурт Rockoko та вокалістка Ольга Децик. Модеруватиме захід поетеса, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. Початок о 18:00. Вхід вільний. Про це інформує Видавництво Старого Лева.

 «Відвага Бути» – це розповідь про сміливих жінок, які надихають і захоплюють, які є попри все і дарують тепло людям довкола, які несуть віру в одужання, любов і добро!  «Ніщо не захоплює так сильно, як воля до життя, – зауважила Мар’яна Савка. – Ніщо не є таким дієвим і ефективним у подоланні будь-якої загрози, як любов до життя і радість від життя. Ніщо так не захоплює, як відвага бути – боротися за себе, своє тіло, свою родину, свої мрії, своє життя. І в цій боротьбі з безжалісною недугою, з онкологією от дуже і дуже допомагає людська небайдужість, рука дружньої допомоги і підтримки. Коли з боку людини, яка в діагнозі, є відвага бути, то дуже важливо, щоб не бракувало тих, хто має емоційну відвагу бути поруч».

Ця мистецька акція – вірші, музика, фотографії, історії – лише один малий знак тієї емоційної відваги. А ще – спроба нагадати про пильність. Бо пильність нас може врятувати від великої біди. Бути уважним до себе – перевіряти свій організм – це ж і уважність до своїх найближчих, щоб не створювати їм зайвих проблем. Фотовиставка «Онковідважні» вже проходила в липні в Центрі Шептицького (Український Католицький Університет) спільно з подією Inspiration Day  У майбутньому координатори проекту ставлять за мету популяризувати ранню діагностику онкозахворювань шляхом кооперацій з приватними клініками міста Львова.

Отримати детальнішу інформацію про проект, а також долучитися до нього ви зможете завітавши на офіційну сторінку Oncobrave у Facebook .

 

Коментарі

Позначки: , ,