У Львові у водія маршрутки стався напад епілепсії

Новини 16 Березня, 2019 162

Фото: "Варта-1"/Марія Ліщук

У Львові водія маршрутного таксі забрала бригада медиків «швидкої» з підозрою на епілепсію.

Про це повідомила на сторінці «Варта-1» Марія Ліщук.

Вона повідомляє, що подія сталася сьогодні, 16 березня, на кінцевій зупинці автобуса маршруту №133.

«Кінцева 133, біля церкви Ольги і Єлизавети. Водію маршрутки стало погано, по попередній інформації – напад епілепсії. Приїхала швидка, буквально за 4-5 хв., забрали в лікарню.  Бажаю водію швидкого одужання, але чоловіче, бережи себе, бо це могло статися в дорозі, а позаду тебе могло бути десятки людей», – йдеться у дописі.

Фото: “Варта-1″/Марія Ліщук

Довідка. Епілепсія — це група довготривалих неврологічних розладів, що характеризуються виникненням судомних нападів. Ці напади можуть мати різний характер: від швидкоплинних і майже непомітних проявів, до появи тривалих судом. Для епілепсії характерне раптове виникнення нападів із рецидивами впродовж життя, тоді як напади, викликані певною відомою причиною вважаються епілептичними реакціями, які слід відрізняти від епілепсії як хвороби.

Вилікуватися від епілепсії неможливо, але за умови відповідного лікування епілептичні напади можна стримати у 70% випадків.

Частота нападів має тісний зв’язок із віком людини, в осіб похилого віку епілептичні напади спостерігаються частіше.

У багатьох країнах світу хворі на епілепсію не можуть керувати транспортними засобами, але більшість з них можуть отримати водійські права за умови тривалої ремісії.

 

Коментарі

Позначки: , , ,