У Львові у межах 26 Book Forum обговорили як змінились українці за останні 6 років (ФОТО)

Новини 20 Вересня, 2019 67

Дискусія «Як змінились українці за останні шість років?», фото: 4studio

Сьогодні, 20 вересня, у межах Форум Видавців у Львові відбулась дискусія від Кримського дому: «Як змінились українці за останні шість років?»

Участь у заході взяли:  Сергій Жадан – поет, прозаїк, перекладач, публіцист, громадський активіст; Євген Глібовицький – експерт із довгострокових стратегій, партнер компанії pro.mova, учасник Несторівської та Унівської експертних груп; Aлім Алієв – програмний директор Кримського Дому, правозахисник, співзасновник ГО «Крим SOS» та Ельміра Муратова – кандидат політичних наук, доцент кафедри політичних наук і міжнародних відносин Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського.

Під час події спікери обмінялись думками стосовно особливостей українців, які проживають у тому чи іншому регіоні, ділились власним досвідом та враженнями.

Зокрема, говорячи про долю Донбасу у дискурсі України, Сергій Жадан зауважив дуже важливий фактор, який формував населення, а саме – своєрідну антиукраїнську зачистку, яка існувала та процвітала там роками й вилилась у події 2014 року.

“До 2014-го там не існувало проукраїнських соціальних, культурних чи медіа-ініціатив. Це важко собі зараз уявити, але лише в 2014 році там розпочались якісь рухи в той напрямок, тому оцінювати зміни на Донбасі можна по-різному”, – сказав Жадан.

Коментарі

Позначки: , , , , ,