У Львові туристи можуть відвідати кухню Франка (ФОТО)

Новини 30 Листопада, 2018 191

Фото: Дім Франка/Facebook

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка облаштували нову експозицію “Кухня родини Франків”.

Про це йдеться на сторінці Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка у Facebook.

“Ми давно виношували ідею – показати нашим відвідувачам кухню Франків. Бо що таке родинний дім без кухні? Часто кухня є тим місцем, де найчастіше любить збиратися сім’я, бо там тепло, затишно, солодко пахне… Хоча достеменно не знаємо, як саме виглядала кухня Франків (світлин та докладних спогадів, на жаль, не збереглося), проте маємо чимало меморіальних речей з родинного побуту Франків, які відтепер експонуватимуться в окремому приміщенні, де колись і була кухня”, – йдеться в дописі.

Під час урочистого відкриття експозиції на кухні Франкового дому запалили свічку від сторічних (!) сірників, які колись найавторитетніша працівниця Віра Бонь принесла до експозиції.

Серед експонатів, зокрема, млинок для горіхів часів Австрійської імперії, цінний тим, що його музею подарувала правнучка Петра Франка – сина Івана Франка. Ним користувалася її бабуся Віра.

«Надзвичайно цінний дарунок отримали для експозиції кухні в меморіальному будинку письменника – це млинок для горіхів часів Австрійської імперії Однак цінний він саме тим, що він від нащадків Івана Франка. Принесла млинок  правнучка Петра Франка. Ним користувалася її бабуся Віра. Колись кожна порядна галицька господиня пекла горіховий торт з кавовим кремом…», – йдеться у дописі.

Фото: Дім Франка/Facebook

Коментарі

Позначки: , ,