У Львові туристам заборонили відвідувати храми в одязі з комічними написами

Новини 06 Грудня, 2019 338

Храм святого Іоана Золотоустого,/Фото: Гал-інфо

Також не рекомендують подавати милостиню людям біля входу в храм

У Львівській міській раді розробили перелік правил для туристів під час екскурсійного відвідування храмів Львова.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Духовну велич Львова», з метою уникнення шахрайства, а також беручи до уваги практику організованої благодійної діяльності парафій та Церков, не рекомендується подавати милостиню людям біля входу у храм чи на його території. За бажання зробити пожертву на діла милосердя слід звертатися до персоналу храму або жертвувати у відповідні скриньки у ньому.

Як зазначається, огляд храму групою повинен відбуватися у час поза богослужіннями. Під час богослужіння огляд допускається лише індивідуально зі збереженням тиші у храмі.

При вході до храму мобільний телефон та інші електронні пристрої зв’язку необхідно вимкнути або перевести у безгучний режим. Несподіваний вхідний дзвінок слід відхилити або ж прийняти його за межами храмової будівлі.

Під час фото- чи відеозйомки у храмі, якщо її дозволено адміністрацією храму, не можна входити у вівтарну частину, зокрема за іконостас або за обмежувачі руху – натягнуті стрічки. Також не слід займати центральної осі храмової будівлі та позувати  для фото- чи відеозйомок, що не відповідає святості місця.

З метою уникнення шахрайства, а також беручи до уваги практику організованої благодійної діяльності парафій та Церков, не рекомендується подавати милостиню людям біля входу у храм чи на його території. За бажання зробити пожертву на діла милосердя слід звертатися до персоналу храму або жертвувати у відповідні скриньки у ньому.

Заборонено:

входити до храму у міні-спідницях, шортах, майках, глибоко декольтованих сукнях, топах. Одяг повинен прикривати коліна, живіт та плечі. Плануючи відвідання храмів, рекомендується дотримуватися помірності при доборі кольорових тонів одягу та уникати нецензурних, образливих чи комічних написів на його елементах. Під час молитовної присутності в храмі, зокрема православному, покриття голови є рекомендованим для жінок, натомість особи чоловічої статі зобов’язані знімати головні убори в сакральному об’єкті (окрім юдейського) незалежно від віку, національності, релігійних поглядів;

заходити до храму з їжею (морозивом, льодяниками, жувальною гумкою тощо) та напоями, окрім мінеральної води;

розпивати алкогольні напої і курити біля входу до храму та на його території.

Архів: Pryiatel Ihor

Архів: ТСН

Коментарі

Позначки: , ,