У Львові триває Екуменічний соціальний тиждень

Новини 04 Жовтня, 2018 115

Ілюстрація: credo.pro

Тема: «Віра — Молодь — Покликання»

«Віра — Молодь — Покликання»: у Львові стартував ХІ Екуменічний соціальний тиждень.

Як повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, з 3 по 6 жовтня в Українському католицькому університеті у Львові проходитиме ХІ Екуменічний соціальний тиждень. Захід розпочався 3 жовтня з Літургії в храмі св. Софії Премудрості УКУ. Основні події триватимуть 4-6 жовтня (програма заходів).

Тема цьогорічного всеукраїнського суспільного форуму «Віра — Молодь — Покликання». Захід має допомогти молодим людям розібратися в очікуваннях, прагненнях та викликах, які перед ними постають щодня. Тому організатори сподіваються на активну участь молоді у різних заходах під час форуму.

«Молодь — це наше завтра, і від молодих людей ми очікуємо віри і покликання», — зазначив напередодні на прес-конференції о. д-р Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій УКУ.

«Ця подія — знакова для всього міста, на учасників чекатимуть цікаві зустрічі, спікери. Для нас це важливо, оскільки наше місто є полі конфесійне і полірелігійне, і тут важливо підтримувати цей екуменічний діалог між різними конфесіями, і міжрелігійний діалог між різними релігійними деномінаціями… Сьогодні дуже важливо молоді обирати правильні орієнтири, будувати свій світогляд на принципах дійсно духовних і християнських. Тому радо всіх запрошую долучатися, міркувати разом, користати із зустрічей, і творити цей екуменічний діалог разом», — сказала на прес-конференції Юліана Лавриш, доцент факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка.

Організатори розповіли, що серед вагомих подій — відкрита дискусія «Молодь. Віра. Покликання», під час якої обговорять найболючіші питання, які турбують сучасну молодь: яке моє покликання, чи я є свідомим християнином, громадянином, як розпізнати своє покликання тощо.

Організатори ХІ Екуменічного соціального тижня: Інститут екуменічних студій УКУ, Український католицький університет, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада, НУ «Львівська Політехніка». Захід відбувається за підтримки Фундації L’Œuvre d’Orient (Франція) та Громадського проекту «Ідея міста».

 

Коментарі

Позначки: , ,