У Львові студенти-медики обмінюватимуться досвідом з німецькими колегами

Новини 08 Липня, 2019 80

12−18 серпня У Львові триватиме літня школа «Integrative Approaches in Systems Physiology» за участі провідних спеціалістів з Німеччини.

Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Літня школа «Integrative Approaches in Systems Physiology» — це семиденний тренінг для студентів-медиків українських медичних університетів, який фокусується на різних аспектах нейро- і кардіофізілогії.

Особливістю літньої школи є інтеграція трьох новітніх концептів викладання у сфері медицини — самостійної підготовки студентів за допомогою онлайн-платформи «Teaching Medical Skills», туторіумів (лекцій від студентів для студентів, т.зв. концепт «peer-teaching») та доповідей німецьких фахівців про найновіші наукові дослідження й терапевтичні підходи. Протягом літньої школи також відбудуться воркшопи для учасників про прийняття складних рішень в медицині, презентації про функціонування систем охорони здоров”я в Німеччині та Україні, розбір клінічних випадків. Школа проводитиметься англійською мовою.

Ціль проекту — поглиблення знань нового покоління української медичної спільноти у сфері нейро- та кардіофізіології, розбір сучасних підходів у лікуванні нервових та серцево-судинних захворювань, а також популяризація новітніх освітніх концептів — peer-teaching (викладання від студентів для студентів) та blended-learning (E-Learning).

Участь у школі безкоштовна. Учасники забезпечуються дворазовим харчуванням, передбачається проведення двох святкових вечорів, екскурсії Львовом.

Окремою подією в рамках школи відбудеться публічна панельна дискусія для академічної спільноти Львова на тему «Роль клінічного науковця для лікарської практики». Захід організовується за підтримки Українського католицького університету та Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького у Центрі митрополита Андрея Шептицького.

Ще однією метою літньої школи є мотивація студентів-медиків та лікарів-інтернів до кооперації з міжнародними партнерами та реалізації нових ініціатив, спрямованих на покращення якості медичної освіти в Україні.

Програма літньої школи готується у співпраці між Німецько-українським академічним товариством, проектом «Teaching Medical Skills», що об”єднує студентів-медиків українських та німецьких університетів, а також 9 провідними науковцями і клініцистами з університетів Тюбінгена, Мюнхена, Любека та Заарланду. Для участі у школі було відібрано 50 учасників — студентів 3−6 курсів медичних університетів та лікарів-інтернів.

Довідково: Німецька служба академічних обмінів (DAAD) — це об’єднання німецьких вишів та студентських організацій, яке надає стипендійну і грантову підтримку різноманітних проектам та ініціативам, що працють у сфері освіти та науки, підтримує країни, що розвиваються, в процесі створення сильних вишів та консультує відповідальних фахівців у сфері освітньої політики, досліджень за кордоном та політики щодо країн, що розвиваються. DAAD прагне готувати майбутніх провідних спеціалістів та керівників до відповідальної діяльності та створити тривалі зв’язки в усьому світі. Метою є також ще більш потужна підтримка побудови фахових та культурних мереж серед стипендіатів та колишніх стипендіатів. (за матеріалами сайту «DAAD Україна»).

Коментарі

Позначки: , , , ,