У Львові сьогодні відзначають День батька

Новини 16 Червня, 2019 378

Фото: Укрінформ

У неділю, 16 червня о 14.00 год біля храму Різдва Престятої Богородиці у Львові (пр.. Червоної Калини, 70) відбудеться Свято батька.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, організаторами свята є парафіяльна спільно храму Різдва Престятої Богородиці м. Львів та ГО „Українська молодь Христові.Свято відбуватиметься за підтримки Служби  у справах дітей Львівської ОДА.

Основною метою заходу є широке вшанування інституту батьківства і сім’ї у вихованні дітей, а також його ролі для процвітання всього суспільства.

У програмі свята – дитячі та родинні забави, спортивні показові змагання  майстер-класи, аквагрим, маленький фестиваль таеквондо.

У концертній програмі  беруть участь родинні, дитячі колективи та  відомі виконавців.

Довідка. Сьогодні в Україні вперше офіційно відзначається День батька. Свято було встановлено указом Президента від 18 травня 2019 року «З метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей…» День батька в Україні доволі молоде свято, проте у світі його відзначають вже пів-століття. З’явилося воно в США в 1910 році й відзначали його спочатку 19 червня. Ініціаторкою цього зворушливого родинного свята була жінка – місіс Додд з міста Спокан, штат Вашингтон. Таким способом вона хотіла висловити вдячність власному батьку Вільяму Смарту, який після смерті дружини, котра померла після шостих пологів, виховав самотужки шістьох дітей. Чоловік був ветераном громадянської війни, сім’я мешкала на фермі в Арканзасі. У 1972 році День батька став національним святом, а відзначати його стали в третю неділю червня.

 

Коментарі

Позначки: ,