У Львові сьогодні урочисто відзначать 22-гу річницю Конституції України

Новини 28 Червня, 2018 42

Фото: officeholidays.com

У Львові сьогодні відбудеться покладання квітів і громадське віче з нагоди 22-ї річниці Конституції України.

В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають 22-гу річницю з моменту набуття чинності Конституції країни.

День Конституції є державним святом, і тому 28 червня в Україні є офіційним вихідним днем.

Основний документ країни був прийнятий Верховною Радою в ніч на 28 червня 1996 року – на п`ятий рік після проголошення незалежності України. Після майже доби безперервної роботи у сесійній залі народні депутати таки ухвалили документ 315 голосами. У ньому визначалася сильна президентська влада, гарантувалися права приватної власності, затверджувалися нова державна символіка, статус української мови як єдиної державної, Крим визнавався автономною республікою в складі України. При цьому Україна була останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію.

Того ж дня Конституція України набула чинності.

У ній передбачена жорстка процедура змін: для її редагування, в залежності від розділу, потрібно від 2/3 до 3/4 голосів від конституційного складу парламенту.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, у Львові урочистості з нагоди 22-ї річниці Конституції України розпочнуться об 11.00, покладанням квітів до пам’ятника В. Чорноволу. Об 11.30, відбудеться покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченку і розпочнеться громадське віче.

 

Коментарі

Позначки: , ,