У Львові пропонують перебудувати трамвайні зупинки

Новини 01 Жовтня, 2018 33

У Львові пропонують привести до нормативних стандартів висоти платформ трамвайних зупинок замість “коригування” дверей у новоприбулих берлінських трамваях. Про це йдеться у пропозиції зареєстрованій у Єдиній системі місцевих петицій.

Автором ініціативи є Шкотняр Матвій Йожефович, пише Форпост.

“Як відомо, останні кілька місяців не вщухають дискусії стосовно невідповідності висоти деяких підвищених платформ трамвайних зупинок нормативам, через що є побоювання стосовно можливості нормального відкривання дверей новоприбулих трамваїв з Берліна.

Чомусь при цьому багатьма чиновниками висувається теза про те, що необхідно просто модифікувати двері трамваїв, і все буде чудово. Є серйозні побоювання, що в цьому напрямку і ведеться зараз робота.

По-перше, слід нагадати наступний факт: згідно із чинними Державними Будівельними Нормами, трамвайна платформа має мати висоту максимум 30 см по відношенню до рейок. Натомість, до прикладу, на нових платформах вул. Личаківської цей параметр сягає 35, що є явним порушенням норм. Аналогічна ситуація спостерігається і на платформах, що збудовані на початку вул. Дорошенка (на фото).

Якщо зараз місто просто “підріже” двері у берлінських трамваях (а, скоріше за все. просто поміняє на такі, що відкриваються всередину, що є очевидним зменшенням рівня комфорту пасажирів), то це не зніме проблему невідповідності існуючих платформ нормативам, котрі є в даному випадку абсолютно виправданими. А це, в свою чергу, становитиме величезну проблему в подальшому – значно звузить можливий спектр закупівлі рухомого складу, оскільки більшість трамваїв та автобусів з розсувними дверима не будуть “влізати” у платформи.

Як можемо бачити на фото – вже зараз є проблема з розсувними дверима у наявних автобусах, через що водій просто не може під’їхати під саму платформу, і це створює незручності для пасажирів.

Також, не слід забувати – з часом, колеса у трамваїв сточуються, і вони стають дещо нижчими, і незручності зависоких платформ будуть відчуватись навіть у випадку, коли трамвай “влізає” у таку платформу.

Виходячи з вищесказаного, є очевидним: необхідно не чіпати цілком адекватні дверні системи у новоприбулих трамваях, а просто привести вже збудовані платформи у відповідність до стандартів, оскільки це в будь-якому випадку необхідно буде зробити”, – сказано у петиції.

До кінця збору підписів залишилось 46 днів. Наразі зібрано 142 із 500 необхідних голосів.

Підтримати ініціативу можна за посиланням.

Коментарі

Позначки: ,