У Львові презентували фільм-мюзикл «Скарб семи пагорбів»

Новини 01 Червня, 2018 259

Сьогодні, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей у Львові відбулась прем`єра музичного фільму про легенди міста Лева «Скарб семи пагорбів».

Історія розповідає про юних львів`ян, які за долею випадку мають розгадати карту скарбів, а для цього їм потрібно пройти квест із загадок. Події розгортаються на фоні виконання дітьми відомих українських пісень у сучасній обробці.

Участь у зйомках взяло близько півсотні юних акторів та акторок. Цікаво, що особливого кастингу на ролі у стрічці не було, а режисер картини Ольга Дрозда всіляко заохочувала імпровізацію:

«Не було такого, що я змушую дітей казати точно так як я бачу ту чи іншу сцену, адже це діти і вони чудові у своїх імпровізаціях і це прекрасно. Тому сміливо можна казати що усі юні актори є і співрежисерами», – поділилась Ольга.

У створенні мюзиклів зазвичай до сценарію додаються музичні номери, тут же все було з точністю до навпаки, додала режисер проекту.

«Маленька дитина грає поважного бібліотекаря. І він задає усім іншим запитання латиною про історію Львова, про годинник на Ратуші. І діти мають відповісти», – зазначив оператор-постановник картини Андрій Караповський.

Майже всі сцени знімали у добре відомих місцях Львова, аби навіть кияни чи одесити могли впізнати Львів за кадрами.

«Ми побували в цікавих місцях Львова, де до цього не були. До прикладу, на вежі Ратуші. Вночі. Це було круто!», – розповіла акторка Юстина Сливка.

Від моменту задуму до появи на кранах стрічки минуло всього три місяці. За цей короткий час уся знімаьна група працювла  паралельно над сценарієм, зйомками та монтажем. Загалом  за цей час було відзнято 1400 відеоматеріалів тривалістю 25 годин.

«Коли діти вже знайшли скарб, то сподівалися побачити щось інше, що їм до вподоби, якісь матеріальні цінності. А на Ратуші вони знайшли абсолютно інше: це любов, це прагнення до кращого, мотивація, щоби ніколи не здаватися!», – підсумувала автор ідеї проекту Маріанна Ільків.

Додамо, що фільм «Скарб семи пагорбів» 2 та 4 червня безкоштовно покажуть для  малозабезпечених дітей і вихованців РЦ «Джерело» у Lviv Film Center на вул. Володимира Великого, 14 А та в Центрі Довженка на Сихові.

Коментарі

Позначки: ,