У Львові представлять інтерактивну інсталяцію про вимушених переселенців з Криму та Донбасу

Новини 26 Квітня, 2019 96

Ілюстрація: Internews

У львівському Палаці мистецтв представлять інтерактивну інсталяцію про вимушених переселенців з Криму та Донбасу.

Відкриття акції відбудеться у Києві 9 травня.

«У вас є обмаль часу на збори, одна валіза і одне життя, яке доведеться починати спочатку. Що ви візьмете з собою? Речі першої необхідності чи шкільний фотоальбом? Улюблену іграшку сина чи його теплі речі? Ви не знаєте, коли повернетесь і чи повернетесь взагалі. Вам не вдасться забрати рідні запахи та відчуття дому. Інтерактивна інсталяція «Вмісти своє життя у валізу» пропонує жителям Києва зануритись у досвід понад 1,5 млн вимушених переселенців з Криму та Донбасу», –  повідомляють організатори.

Захід відбудеться в Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7) 9–27 травня.

Як зазначається, детально продуманий простір з елементами квесту та 360-відео змусить відвідувачів за кілька хвилин пережити раптовий від’їзд, пройти контрольно-пропускний пункт, знайти нове помешкання та почати життя спочатку. Гарантуємо: ви будете збиратися так швидко, як ніколи до цього не збиралися, і побачите те, що ніколи не бачили. Інтерактивна інсталяція сприятиме подоланню стереотипів та упереджень, що існують стосовно переселенців з Криму та Донбасу, а також поглибить взаєморозуміння між жителями різних регіонів України.

Окрім Києва, проект буде представлений у Львові (4–23 червня, «Палац Мистецтв», вул. Коперника, 17); Одесі (11–31 липня, Impact Hub, вул. Грецька, 1а).

Ініціатива втілюється ГО «Інтерньюз-Україна» за кошти Чорноморського фонду регіонального співробітництва Німецького фонду Маршалла (BST).

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,