У Львові порядок під час виборів забезпечуватимуть близько дев‘яти тисяч працівників поліції

Новини 25 Березня, 2019 36

Ілюстрація НПУ/Фейсбук

Для гарантування вільного волевиявлення громадян під час виборів Президента України, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства поліцейські Львівщини переведені на посилений варіант несення служби.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як зазначається, у Львові та області до охорони публічного порядку, а також оперативного реагування на правопорушення під час виборів Президента України будуть залучені більше восьми з половиною тисяч правоохоронців.

«Охороняти публічний порядок під час виборів спільно з працівниками Головного управління Національної поліції у Львівській області будуть військовослужбовці Національної гвардії України, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ, а також військовослужбовці Державної прикордонної служби України», – розповів очільник поліції Львівщини генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Працює координаційний штаб для оперативного управління нарядами поліції та моніторингу ситуації на місцях. Також створені додаткові слідчо-оперативні групи для належного реагування на звернення про скоєння правопорушень, працюватимуть додаткові наряди вибухотехніків та кінологів для реагування на повідомлення про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів тощо.

«Дванадцять окружних виборчих комісій на Львівщині вже перебувають під цілодобовою охороною поліції. Правоохоронці охоронятимуть виборчу документацію, слідкуватимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної виборчої дільниці, а також виконуватимуть усі функції, передбачені чинним законодавством. Поліцейські, котрі будуть нести службу не за місцем реєстрації, зможуть проголосувати», – додав Валерій Середа.

Коментарі

Позначки: , ,