У Львові поруч з церквою XVII століття та столітнім будинком зведуть офісний центр

Новини 21 Травня, 2018 306

У Львові, на вулиці Гайдамайцькій, 2-Б, поруч з церквою Параскеви П’ятниці та одноповерховою будівлею, спорудженою у 1894 році, зведуть офісний будинок з підземною парковкою, пише Вголос.

Відповідне рішення ухвалили спід час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Як йдеться у містобудівних умовах та обмеженнях, планується будівництво офісного будинку з підземною автостоянкою на вул. Гайдамацькій, 2-Б.

«Мінімальні відстані до існуючого будинку з північної сторони – 6,40 м, з південної сторони – 7,90 м. Врахувати недопущення виникнення руйнувань суміжної забудови з влаштуванням необхідних інженерно-технічних заходів, які запобігатимуть стіканню атмосферних опадів з покрівель та карнизів проектованого об’єкта на прилеглу територію. Проектом врахувати розміщення поряд житлового будинку на вул. Гайдамацькій, 7 (пам’ятка архітектури місцевого значення, охоронний № 62) та Української Православної церкви Київського патріархату парафії Святої П’ятниці на вул. Б. Хмельницького, 77 (пам’ятка архітектури національного значення, охоронний № 365)», – вказано у містобудівних умовах.

Забудовуватиме територію біля старовинної церкви ТЗоВ «Воркбуд». Воно належить інвестиційній компанії ЗАТ «КУА «Карпати-інвест». Кінцевими бенефіціарними власниками якої є:  Петрук Сергій Іванович, Петрук Людмила Сергіївна та Столмов Євген Михайлович.

Варто зазначити, що будувати свій офісний будинок вони планують біля старовинної церкви Параскеви П’ятниці. За даними сайту lia.lvivcenter.org, цей храм споруджено у найдавнішій частині міста, на фундаментах церкви ХІІІ-XIV ст. Розташування об’єкту за межами міських фортифікацій пояснює присутність в його архітектурі рис оборонної будівлі. Будівництво та наступні реконструкції датуються 1643-1645 рр.; 1908 р. (реставрація, нове завершення вежі); 1950 (реставрація).

Поруч, на вулиці Гайдамацькій, 2, розташовується будинок плебанії церкви Параскеви П’ятниці. Це одноповерхова будівля в аркадовому стилі з високим мансардним дахом, споруджена у 1894 р. Нетиньковані стіни викладені смугами брунатної та охристої нетинькованої цегли, їх оздоблюють аркади вікон і дверей та цегляний узор під карнизом.

Коментарі

Позначки: ,