У Львові перенесли дату проведення тендеру на поставку тролейбусів за кошти ЄБРР

Новини 07 Листопада, 2018 121

Ілюстрація: lviv.vgorode.ua

Термін подачі заявок продовжили до 21 листопада

У Львові збір пропозицій від учасників тендеру на поставку 50 нових тролейбусів продовжено до 21 листопада.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, Львів має намір придбати 50 нових низькопідлогових тролейбусів, довжиною 12 м.

Як повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий, збір пропозицій від постачальників продовжено ще на три тижні — до 21 листопада.

«За умовами Європейського банку реконструкції та розвитку, для проведення конкурсу ми мали організувати зустріч із потенційними постачальниками тролейбусів для роз’яснення їм усіх позицій технічних специфікацій, які могли бути незрозумілі. Ми провели таку зустріч. Від потенційних постачальників було 4 учасники, які озвучили багато запитань і прохань. Оскільки більшість пропозицій співпадала, а постачальники пояснювали, чому вони фізично не зможуть зробити певні речі і чому наші бажання є трохи більшими за їхні можливості, то ми, проконсультувавшись із Банком, трохи підкоригували технічну специфікацію. А оскільки цей процес охопив кілька тижнів, то ми, знову ж за погодженням із Банком, продовжуємо збір пропозицій від постачальників нових тролейбусів на 3 тижні. Розкриття конвертів відбудеться 21 листопада», зазначив Андрій Білий.

Він також наголосив, що оцінка пропозицій від постачальників триватиме мінімум місяць.

«Якщо 4 фірми подадуть свою специфікацію, то для прийняття правильного рішення ми повинні будемо це все ретельно опрацювати, спільно з консультантом від ЄБРР”, — розповів Андрій Білий.

Як зазначає “Пасажирський транспорт”, які саме постачальники тролейбусної техніки вирішили взяти участь в львівському тендері, Андрій Білий не повідомив. Однак за кількістю названих постачальників, в тендері готові взяти участь практично всі виробники тролейбусів в Україні. Всього в Україні налічується п’ять виробників електротранспорту – Луцький автоскладальний завод АК «Богдан Моторз», Чергіговскій автозавод корпорації «Еталон», «Південмаш» з Дніпра, СП «Електронтранс» зі Львова, а також Львівський автобусний завод, який на початку осені заявив про відновлення своєї роботи. Не виключено, що в тендері братимуть участь постачальники тролейбусів з Білорусі, які виграли тендери ЄБРР на поставку тролейбусів до Одеси та Івано-Франківськ. Свої 47 тролейбусів виробництва «Белкомунмаш» Одеса вже отримала.

 

Коментарі

Позначки: , , ,