У Львові одночасно відкрилися чотири виставки про Шевченка (ФОТО)

Новини 11 Березня, 2019 48

Фото: Evgeny Kraws

Щороку Львівський палац мистецтв з Народним музеєм Тараса Шевченка (який розташований на його території) святкують день народження Шевченка по-особливому, дуже по-мистецьки.

Цього березня на 205-ту річницю письменника, 15-ту річницю Музею та 5 річницю Революції Гідності Палац мистецтв здивував львів’ян відмінними одна від іншої виставками та душевною атмосферою Шевченківського вечора. Загалом таких виставок було чотири, і всіх їх відкрили одночасно 10 березня о 15:00. Це той випадок, коли про Кобзаря говорили і традиційно, і дещо модерново, через мову мистецтва.

Про це – у дописі фотокореспондента Євгенія Кравса у Facebook.

Скриншот/Facebook

Серед всіх інших чудових виставок особливої уваги заслуговує експозиція Музею Тараса Шевченка, фонди якого налічують кілька тисяч експонатів. А також свої мистецькі фонди відкрив і сам Палац – експозиція «Пам’яті національного Пророка».

Також, фотохудожник Йосип Марухняк підготував свою добірку світлин – «Господь любить свої люди, Любить, не оставить…». Це – фотоподорож місцями Тараса Григоровича та його сьогоднішнім «життям» у містах і містечках України.

Експонуються персональна виставка живопису Ігоря Гавришкевича «Барви душі» і Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжного плакату «Встане воля!». Студенти мистецьких вузів України показали, яким Шевченка і його ідеї сьогодні бачать вони.

Фото: Evgeny Kraws

 

Коментарі

Позначки: , , ,