У Львові на тиждень заборонили кінні карети

Новини 04 Листопада, 2019 231

Фото: ФБ/Каретний двір

З метою ретельного вивчення цієї ситуації у Львові прийняли рішення призупинити діяльність кінних карет на тиждень часу.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міського голови з розвитку Андрій Москаленко.

“За цей час детально вивчимо ситуацію”, – пообіцяв Москаленко.

Він повідомив, що сьогодні о 11.00 сьогодні провели засідання комісії з туристичного навантаження за участі власниці кінної карети.

“Група людей (попередньо троє) кинули в безпосередній близькості до кінної карети на пр. Свободи кілька феєрверків. Про неприпустимість цього також звертав увагу і кучер, що був в кареті (це також видно і на камерах). У результаті кинутих фактично у коня феєрверків – у стані шоку – кінь разом з каретою почав тікати в інший бік від феєрверку. І зупинився лише при зіткненні з лавкою”, – написав Москаленко.

Він також додав, що кінь Фауна, 6 років був спеціально тренованим і адаптованим до будь-яких зовнішніх факторів. Це спеціальна порода погонних коней. Відтак лише можна уявити якої сили був феєрверк

“У результаті зіткнення з лавкою – зазнала травм дівчина (перенесла операцію 6 годин), травми отримав кучер (травма голови і вивих руки)”, – повідомив Москаленко.

Він також зазначив, що кінь Фауна отримав осколкові травми двох ніг.

“Весь час з конем на місці перебував кучер – його консультував по телефону ветеринар, який здійснював догляд за даним конем. Після введення снодійного коня перевезли для подальшого лікування. Туди також приїхав і ветеринар. Але, на жаль, отримані поранення стали летальними для коня”, – йдеться у повідомленні Москаленка.

“З метою ретельного вивчення цієї ситуації прийняли рішення призупинити діяльність кінних карет у Львові на тиждень часу. За цей час детально вивчимо ситуацію. Відео з камер передали поліціі. Очікуємо швидкого реагування і знайти винних в ситуації, що спричинили трагедію”, – написав Москаленко.

Щодо інциденту, який стався в суботу ввечері за участю кінної карети ☝️✅О 11.00 сьогодні провели засідання комісії з…

Опубліковано Andriy Moskalenko Понеділок, 4 листопада 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , , , ,