У Львові лебеді повернулися на озеро у Стрийському парку (ВІДЕО, ФОТО)

Новини 23 Березня, 2019 1 512

Фото: Євгеній Кравс/Facebook

На озеро у львівському Стрийському парку після вольєрної зимівлі знову випустили лебедів.

Як пише на своїй сторінці у Facebook фотокореспондент Євгеній Кравс, птахи пребували на зимівлі в «Домівці врятованих тварин». До пари «білих» (насправді вони сірі, бо ще молоді) цьогоріч привезли ще й пару пара чорних. Пари розділили у різні відділені куточки озера, щоб вони не конфліктували, доки звикнуть до сусідства. Пару чорних лебедів парку подарував благодійник, який вирішив залишитися анонімом.

Скриншот/Facebook

Наступного року птахів планують не віддавати на зимівлю, а залишити на зиму в Стрийському парку. «Будемо старатися зробити всі умови, щоб вони могли залишитися у нас», – зазначила в. о. директора Стрийського парку Олена Мазурик повідомила, що ЛКП «Зелений Львів» просить мешканців, які гуляють у парку з домашніми тваринами, бути пильними та тримати собак на повідках, щоб уникнути небезпечних ситуацій для життя птахів на озері.

Також відвідувачів парку закликають не годувати лебедів хлібом, оскільки він їм шкодить. Найкраща для них їжа – це зернові та овочі.

Стрийський парк (Парк Кілінського) — один із найстаріших та найгарніших парків Львова, пам’ятка садово-паркового мистецтва національного значення. Розташований у місцевості Софіївка Галицького району. Вважався найгарнішим парком міжвоєнної Польщі.

Мешканці озера вернулись )))

Опубліковано Володимиром Садовим Субота, 23 березня 2019 р.

Відео: Володимир Садовий

Коментарі

Позначки: , ,