У Львові кілька потягів далекого сполучення будуть зупинятися на станціях Скнилів та Персенківка

Новини 19 Березня, 2019 282

Ілюстрація: Ігор Зінкевич/facebook

В межах Львова кілька потягів далекого сполучення будуть зупинятися на станціях Скнилів та Персенківка.

Для зупинки поїздів далекого сполучення на Сихові немає технічної можливості.

Скриншот/Facebook

Таку відповідь депутату Ігорю Зінкевичу надала Львівська залізниця, – повідомляє ГО «Львів‘яни за електротранспорт».

Як зазначається у дописі Ігоря Зінкевича, «отримав дві відповіді на свої депутатські звернення, які стосуються організації додаткових зупинок потягів далекого сполучення на станціях в межах міста Львова на час реконструкції площі Двірцевої – від регіональної філії “Укрзалізниці” та від департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.
Щодо відповіді “Укрзалізниці”, то її філія “Львівська залізниця” підтримала мою ідею, щодо організації зупинок деяких поїздів ужгородського і чернівецького напрямку на станціях в межах Львова».

Отже:

Потяг № 145/146 Львів – Ужгород буде зупинятися на станції Скнилів;

Потяги № 133/134 Івано-Франківськ – Миколаїв, № 605/606 Львів – Рахів і №701/702 Львів – Чернівці будуть мати зупинку на станції “Персенківка.

Щодо моєї пропозиції організовувати зупинку на станції Сихів, то залізничники повідомили, що технічної можливості для цього немає.

Так само, для того, щоб розвантажити головний вокзал на час реконструкції площі Двірцевої, регіональні потяги №701/702 Львів – Чернівці та № 829/830 Львів – Ужгород будуть відправлятися із Приміського вокзалу.

Про розклад потягів по станціям Персенківка і Скнилів буде повідомлено через сайт “Укрзалізниці”.

«Відповідь же Департаменту ЖГ та інфраструктури не надто потішила – мені повідомили тільки про покращення транспортного сполучення із станцією Підзамче. Щодо інших залізничних станцій в межах Львова – ні слова.

З огляду на відповідь “Укрзалізниці”, буду повторно звертатися по питанню покращення сполучення із станцією Скнилів (окрім згаданого потяга №145/146 на цій станції зупиняється 24 (!) приміських пасажирських потяга в напрямках Трускавця, Моршина, Мукачевого, Сянок), а також покращення сполучення із станцією Персенківка.
Вважаю, що для того, щоб зменшити пасажиропотік із районів південної частини міста в сторону вокзалів (головного і приміського) варто покращити сполучення із Скниловом, щоб мешканці південної частини міста користувалися саме цією станцією», – повідомляє Зінкевич.

Скриншот/Facebook

Коментарі

Позначки: , ,