У Львові горів багатоповерховий гуртожиток «Львівської Політехніки» (ВІДЕО)

Новини 19 Березня, 2019 740

У Львові 18 березня, близько 20.00, спалахнула пожежа у студентському гуртожитку НУ «Львівська Політехніка».

Як повідомляють очевидці події, вогонь спалахнув в одній з кімнат на четвертому поверсі десятиповерхового  гуртожитку №15 на вул. Академіка Лазаренка, 42.

На місце події оперативно прибули підрозділи рятувальників, які надали допомогу трьом дівчатам, які  перебували на 10-му поверсі і самостійне не могли дістатися на зовні.

Близько 20.30, з будівлі було всіх евакуйовано.

Вогонь загасили, постраждалих немає.

За інформацією студентів, їх розселили переночувати в різні гуртожитки.

Причини займання і  сума збитків – встановлюються.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області, 18 березня 19:39  на диспетчерський пункт «Служби порятунку 101» надійшло повідомлення про пожежу в м. Львів на вул. Лазаренка 42 на четвертому поверсі десятиповерхового гуртожитку.

На місце пожежі було направлено вогнеборців із Державних пожежно-рятувальних частин м.Львова №29, №30, №2 та №4.

Вже за 7 хвилин на місце події прибув перший пожежно-рятувальний підрозділ. Пожежа спричинила задимлення на коридорі гуртожитку, аби гарантувати безпеку людей рятувальники провели евакуацію.  40 осіб рятувальники вивели, використовуючи кисневі маски, ще 30 людей евакуювали, та 430 мешканців вийшли на вулицю самостійно.

Через щільне задимлення приміщень вогнеборцям довелось ліквідовувати займання в апаратах захисту органів дихання в складі 7-ми ланок газодимозахисної служби. Пожежу  локалізовано о 20:19 та повністю ліквідовано о 20:29. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 15 кв.м та пошкоджено стіни площею 30 кв. м.

До ліквідації пожежі залучили 39 рятувальників та 7 одиниць спецтехніки.

На місці пожежі ніхто не постраждав, обставини встановлюють правоохоронці.

Відео: “Вголос”

Відео: ДСНС

Коментарі

Позначки: , ,