У Львові фестиваль «Вітер-на-Дії» зібрав кілька тисяч учасників

Новини 17 Вересня, 2018 105

Фото: прес-служба Львівської ОДА

УКУ зібрав молодь з різних куточків України

В Українському Католицькому університеті третій Всеукраїнський фестиваль християнської молоді «Вітер-На-Дії» зібрав понад три тисячі учасників.

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, розпочався фестиваль 16 вересня  Літургією у храмі Святої Софії – Премудрості Божої.

Опісля ж для усіх присутніх почали діяти чотири тематичні майданчики: духовний, мистецький, інтелектуальний та спортивний. Молодь дізнавалася від успішних стартаперів про їхні злети і падіння, від найвідоміших мандрівників про те, як світ змінює їх, а вони світ, як розкрити для себе таємниці великої політики, а також про те, як реально поєднувати кар’єру та сім’ю.

В межах заходу на інтелектуальному майданчику фестивалю відбулась дискусія «Виїзд за кордон: відтік мізків чи нові можливості?», участь у якій взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. Поряд із очільником області на тему трудової міграції спілкувались Соломія Леньо, Павло Смицнюк, Сергій Потапов.

«Якщо говорити про освіту, то її потрібно здобувати або ж у хороших, якісних українських вузах, або тоді у тих вузах, які входять в ТОП світових і де справді дають добру освіту. Друга річ – це праця. Сьогодні на Львівщині не проблема отримувати хорошу заробітну плату, починаючи від робітничих професій закінчуючи інтелектуальними. Тут важливо бажання кожного, адже хто хоче заробляти гроші, той має тут таку можливість. Багатими можна бути будь-де, успішними українці можуть бути тільки в Україні. І я в цьому переконаний. І я справді буду робити все для того, щоб українці мали можливість для самореалізації в Україні. І це в тому числі те, заради чого наша армія нас боронить на Сході України. Україна в Україні, з хорошою освітою, доброю зарплатою і з успіхом»,- зазначив Олег Синютка.

Також в межах дискусії молодь ставила різноманітні запитання спікерам, зокрема щодо трудових можливостей, рейтингових професій та освітніх ресурсів.

Завершився фестиваль масштабним вечірнім концертом за участі гуртів «PopryVse», «Беz Обмежень» і «Kerygma Project».

Організаторами фестивалю є Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ разом з Українським католицьким університетом за підтримки Львівської облдержадміністрації.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

 

Коментарі

Позначки: , , ,