У Львові Дорж Бату, Андрій Цаплієнко, Ілларіон Павлюк розкажуть про найгарячіші книжкові новинки літа

Новини 24 Травня, 2018 158

У вівторок, 5 червня, львів’яни матимуть нагоду познайомитися з авторами одразу трьох неймовірних книжок від «Видавництва Старого Лева». У дворі «Львівської Копальні Кави» (пл. Ринок, 10) зустрінуться: письменник-дослідник космічних траєкторій Дорж Бату, письменник-військовий журналіст Андрій Цаплієнко та письменник-кінодокументаліст Ілларіон Павлюк. Разом з авторами обговорюватиме твори поетеса Мар’яна Савка. Початок о 18:30. Вхід вільний.

Про це повідомила прес-служба Видавництва Старого Лева.

У цих трьох письменників – Доржа Бату, Андрія Цаплієнка та Ілларіона Павлюка – набагато більше спільного, аніж здається на перший погляд. Найперше – вони автори захопливих книжок, що тільки-но з’явились в українських книгарнях. «Франческа. Повелителька траєкторій» Доржа Бату розповідає про несумні будні працівників НАСА, що відповідають за підведення космічних кораблів на підхідні орбіти до міжнародних космічних станцій. У романі-антиутопії Андрія Цаплієнка «Стіна» йдеться про наше недалеке майбутнє – два постапокаліптичні суспільства, котрі борються поміж собою та, власне, стіну, що розмежовує їх. А Ілларіон Павлюк презентував читачам триллер «Білий попіл» – цікавий, атмосферний та водночас динамічний детектив у стилі нуар із натяком на Гоголівського «Вія».

Кожного з трьох письменників поєднує професія – журналістика. Усі ми знаємо репортажі з гарячих точок планети тележурналіста Андрія Цаплієнка. Дорж Бату працював ведучим новин на українських загальнонаціональних телеканалах, готував репортажі з місць бойових дій, а згодом – на британському «Sky News» та «Голосі Америки». Ілларіон Павлюк відомий як журналіст і теледокументаліст, працював репортером-міжнародником — спеціалізувався на арабо-ізраїльському конфлікті, є автором низки гучних документальних стрічок. Як усе побачене та прежите вплинуло на стиль письма авторів? Чи використовуюється у літературі отриманий досвід «польової журналістики»? Який життєвий сюжет може стати поштовхом до книжки, а який незворотно кане в Лету історії?

Коментарі

Позначки: