У Львові четверо поляків намагалися пошкодити конструкції біля левів на Личакові

Новини 10 Грудня, 2018 20

Фото ілюстративне. Джерело: Zaxid.net

У Львові під час спроби пошкодити конструкції біля левів на території військових поховань Личаківського цвинтаря охорона затримала чотирьох осіб.

Про це повідомили  у прес-службі Львівської міської ради.

За інформацією керівника Личаківського цвинтаря Михайла Нагая, 9 грудня близько 14.50 охорона на камерах відеоспостереження зафіксувала невідомих молодих осіб, які намагались пошкодити конструкції біля левів. Цих осіб затримано, на місці працювала поліція.

«Цих чотирьох молодих осіб затримано, з ними працює поліція. Пошкодження на конструкціях незначні, виламано кусок площею приблизно 35 см», — повідомив Михайло Нагай.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, четверо молодих людей, які намагалися пошкодити конструкції – іноземці. Всі обставини події встановлюються.

За інформацією з власних джерел, затриманими за пошкодження конструкцій на території військових поховань виявилися громадяни Польщі.

Як повідомлялося, вночі 5 грудня на Личаківському цвинтарі у Львові невідомі зловмисники вчинили спробу розбити дерев’яні реставраційні конструкції, у яких знаходяться скульптури левів біля арки на вході до польських військових поховань (Цвинтар Орлят). Провокаторів на місці затримати не встигли.

Як відомо, повернення скульптур левів на Цвинтар Орлят у 2015 році призвело до скандалу, оскільки їх перевезення здійснили з ініціативи польського міністерства культури без погодження з відповідними українськими органами влади. Відтоді скульптури стояли закриті дерев’яною огорожею.

Коментарі

Позначки: , ,