У Львові буде благодійний аукціон картин, які намалювали бійці

Новини 01 Грудня, 2017 65

Ілюстративне фото

З 9 по 23 грудня у ветеранській ресторації «Патріот» у Львові проходитиме благодійний аукціон картин бійців «Воїни малюють мир», який відбуватиметься за участі авторів робіт

Художні полотна створені українськими воїнами, які захищали і продовжують захищати Україну, під час творчої реабілітації в рамках проектів Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Творча Криївка», повідомляють організатори.

Автор методу творчої реабілітації – художник, арт-терапевт, педагог, волонтер Віталіна Маслова.

Під час благодійного аукціону гості зможуть придбати картини, написані бійцями. Усі кошти будуть спрямовані на організацію нових заїздів творчої реабілітації. Також «Творча Криївка» збирає фінанси на розбудову власного стаціонарного центру реабілітації «Бережниця» в Івано-Франківській області, приблизний кошторис якого складає 800 тис грн.

Перші заїзди з творчої реабілітації почалися ще навесні 2014 року і проводилися для учасників Революції гідності. Одразу після початку антитерористичної операції «Творча Криївка» перейшла до роботи з бійцями, що захищають східні кордони України. З кінця 2016 року проводяться спеціальні заїзди і для волонтерів.

Всього за три роки було проведено 40 заїздів, що пройшли більше 400 учасників АТО. Учасники бойових дій, їхні родини та волонтери під час реабілітації відвідують наймальовничіші куточки України. Заїзди включають в себе активну фізичну діяльність, творчу роботу, оздоровчі процедури. Усе це відбувається на тлі знайомства з українською культурою та мистецтвом.

Коментарі

Позначки: ,