У Львові анонсували початок XI Екуменічного соціального тижня

Новини 02 Жовтня, 2018 78

Розпочнеться XI Екуменічний соціальний тиждень 3 жовтня Божественною літургією у Храмі Св. Софії премудрості Божої о 13:20.

Цьогорічна тема заходу – «Молодь. Віра. Покликання».

“Хотілось би подякувати організаторам за обрану тему. Не лише тому, що цей рік оголошений у Ватикані роком молоді. Але й за поєднання таких важливих термінів як молодь, віра та покликання. Покликання – це те, що нам дано вищими силами. І напевно, у цьому слові, для кожного українця, християнина та мешканця нашої області, перш за все, пов’язані два слова – Бог та Україна. Усі дискусії не оминуть питань служінню нашій державі та церкві. Віра – це те, що не випадково ми опинилися у цей час, у цьому місці на цій землі, у цій країні. Країні, в якій нас народили батьки, де поховані наші предки. Наше покликання – приносити користь людям і приносити радість. Ці речі дуже важливі для нашого молодого покоління, для молоді перед якою відкривається майбутнє, молоді, яка себе шукає”, – зазначила начальник управління у справах національностей, релігій та фінансово-планової роботи Львівської обласної державної адміністрації Леся Корнат.

Відтак, у четвер, 4 жовтня, відбудеться урочисте відкриття Екуменічного соціального тижня.

Зазначимо, що реєстрація учасників розпочнеться о 14:30, а о 15:00 відбудеться саме відкриття Тижня.

У п’ятницю, 5 жовтня, в межах XI Екуменічного соціального тижня відбудеться презентація книжки професора Клауса Шатца “Загальні собори – віхи історії Церкви”. захід відбудеться на Філософсько-богословському факультеті УКУ у 101 аудиторії о 15:00 год.

Також у цей день о 10:00 годині на Філософсько-богословському факультеті УКУ у 101 аудиторії відбудеться Міжнародний семінар Українського християнського академічного товариства. Семінар складатиметься із двох блоків. Під час першого обговорять тему “Молодь і Церква: молода Церква”, другий блок присвятять актуальним новинам екуменічного руху та ін.

У суботу, 6 жовтня, відбудеться святковий концерт “Лови хвилю”, який організовують на площі біля Центру Митрополита Андрея Шептицького. Час проведення 17:00 – 19:00 год. Підніматимуть настрій відвідувачам своїми піснями будуть Оксана Муха, IVAN NAVI, Наталія Бучинська.

Окрім того, у суботу, перед концертом, охочі матимуть нагоду відвідати майданчик здорової молоді.

Серед запланованих заходів – дискусії, презентації та інші заходи за участю відомих закордонних та українських експертів і не тільки. З детальнішою програмою можна ознайомитися тут.

Організатори – Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, Львівська обласна державна адміністрація, НУ «Львівська Політехніка». Захід відбувається за підтримки – Фундації L’Œuvre d’Orient(Франція) та Громадського проекту «Ідея міста».

Довідково: Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – Всеукраїнський суспільний форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній доктрині Церкви, стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

Коментарі

Позначки: , , ,