У Львівській політехніці говоритимуть про інноваційні методи збереження інтелектуальної спадщини української еміграції

Новини 05 Листопада, 2018 64

Національний університет "Львівська політехніка"

7 листопада ц.р. в Національному університеті “Львівська політехніка” відбудеться науково-практичний семінар «Інноваційні методи збереження інтелектуальної спадщини української еміграції». Організовує і проводить конференцію Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Місце проведення: ауд.204  головного корпусу університету (вул. С. Бандери, 12).

Початок о 14.00.

За детальнішою інформацією  звертатися за тел. +38 (032) 258-01-51 або на e-mail: press@miok.lviv.ua

Які скарби приховані в інтелектуальних надбаннях української діаспори? Як зародилася і працює «Diasporiana» – найбільша  онлайн-бібліотека української еміграції та поселення?Чому інновації в бібліотекарстві важливі і як сьогодні вони стануть у пригоді українському суспільству? Відповіді на ці та інші запитання дадуть провідні науковці — учасники конференції. Серед них – Олег БОГУСЛАВСЬКИЙ — директор  Інституту журналістики і масової комунікації Класичного приватного університету, засновник проекту «Diasporiana» (м.Запоріжжя); Надія ЛИХОЛОБ – головний архівіст Центрального державного архіву зарубіжної україніки (м. Київ); Іван СВАРНИК – директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки; Василь КМЕТЬ – директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка; Роман ЯЦІВ – проректор Львівської національної академії мистецтв, історик мистецтва ;Андрій АНДРУХІВ – директор Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки; Руслан ЗАБІЛИЙ – директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького».

У рамках семінару відбудеться презентація електронної бібліотеки «Diasporiana» – проекту зі збереження інтелектуальної спадщини української еміграції та розсіяння, що відкриває унікальні надбання української діаспори тисячам дослідників і зацікавлених осіб в усьому світі та формує новий погляд на історію України, наукові та культурні надбання нашого народу.

Прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”

Коментарі