У лікарнях Львова та Новояворівська додалося пацієнтів після «сихівського» весілля

Новини 11 Червня, 2019 188

Фото: Tomato.ua

Постраждала майже половина весільних гостей

Збільшилася кількість постраждалих  після святкування весілля в ресторані Сихівського району Львова.

Як повідомили у ДСНС України, протягом 9 – 10 червня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та Новояворівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція госпіталізовано 39 осіб (з них 5 дітей), які 8 червня перебували на весіллі у ресторані «Червона Рута» у Львові.

За даними Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, всім хворим встановлено попередній діагноз: «гостра кишкова інфекція». Стан хворих середньої важкості.

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху фахівцями Львівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області розпочато проведення санітарно – епідеміологічного розслідування спалаху в ресторані «Червона Рута» ФОП Семеніхіна А.Г. з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень та обстежень.

Про ситуацію, що склалася повідомлено першого заступника голови Львівської облдержадміністрації, Головне управління ДСНС України у Львівській області, начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області, прокурора Львівської області.

Проведення епідрозслідування та протиепідемічних заходів триває.

Як повідомлялося, 9 червня о 17.45 до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги надійшла інформація про госпіталізацію до обласної інфекційної лікарні пацієнтів, що були на весіллі 8 червня в ресторані «Червона Рута» (Львів, вул. Хуторівка, 26. Сихівський район міста Львова). Всього на весіллі було близько 100 осіб. Станом на 09.00 10 червня за медичною допомогою звернулось 20 осіб, серед яких одна дитина.

«18 пацієнтів, в т. ч. одну дитину, із симптомами високої температури, блювотою, проносом – госпіталізовано в обласну інфекційну лікарню. Стан пацієнтів – середньої тяжкості», – повідомили у міській раді Львова.

Своєю чергою у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Максимальне покарання, передбачене статтею – обмеження волі на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування, призначені експертизи.

За даними департаменту цивільного захисту Львівської ОДА, постраждала майже половина гостей, які святкували весілля в ресторані «Червона рута».

«На весіллі було близько 100 осіб. Станом на 20:00 год., 10 червня в заклади охорони здоров’я області за допомогою звернулось 44 особи (5 дітей), з них 1 пацієнтка виписана із стаціонару на вимогу, 4 осіб відмовилися від госпіталізації, госпіталізовано 39 осіб, в тому числі 5 дітей (5 хворих на лікуванні в Новояворівській лікарні)», – зазначається у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , , ,