У Київ в’їдуть російські танки, якщо мовчати про війну,-Береза

Новини 22 Червня, 2019 663
У Київ в'їдуть російські танки, якщо мовчати про війну,-Береза. Фото: відкриті джерела.

У Київ в'їдуть російські танки, якщо мовчати про війну,-Береза. Фото: відкриті джерела.

Якщо про війну не говорити, якщо мовчати і казати, що там все нормально, то коли в Київ в’їдуть російські танки, всі дивуватимуться “як же так сталося?”.

Про це в ток-шоу “Ехо України” заявив позафракційний народний депутат Борислав Береза, пише Прямий.

“Я спілкуюсь з великою кількістю вояків. От зараз, поки ми сиділи тут, мені писали. Я не буду казати звідки. “Хлопці деморалізовані. Вони більше вже заробітчани, патріотичного духу мало… Потрібна підтримка людей. А хлопці включають новини і бачать, що за них згадують тільки в рамках – “а коли ти був на фронті” або “наші хлопчики там”. Це зараз дивляться наш ефір”, – сказав Береза.

Він розповів, що кожного разу, як спілкується українськими військовими на передовій чує, що їх хвилює те, що відбувається: та сама ворожнеча між політиками.

“Ми ж практично всі тут з однією точкою зору – з проєвропейською. Вони не можуть зрозуміти, чому дійсно на телеканалах майже зникла війна, і тільки зранку повідомляють, скільки хлопців загинуло, поранено або травмовано. Війна нікуди не зникла і Путін нікуди не зник. І дійсно, загроза вторгнення теж нікуди не зникла. І це загроза головна. Тому що якщо про це не казати, якщо мовчати і казати, що там все нормально, і ми зараз замиримось, то коли в Київ в’їдуть російські танки – і я не жахаю, а кажу, як буде, – то всі будуть казати: а як же так сталося? А так сталося, бо коли не звертаєш увагу на загрози, то загрози приходять до тебе”, – додав Береза.

Він наголосив, що це велика проблема – ворожнеча одних українців до інших, з одними і тими ж поглядами.

“Це політична невігластво. І це нерозуміння того, що в нас загроза вторгнення нікуди не зникає. Це три проблеми, які є найнебезпечнішими для України і які зараз потрібно вирішувати – вже зараз, вже сьогодні – не зважаючи на те, що йдуть вибори, і не зважаючи на те, що кожен розповідає, що саме його політичний проект найкращий”, – завершив Береза.

Коментарі

Позначки: , ,