У кожному храмі ми молимось за правильний вибір українців, – Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Новини 10 Квітня, 2019 109

Сьогодні, 10 квітня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

У зустрічі також взяв участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні та про добровільний перехід громад до УПЦ.

«Відбулась безперечно історична подія. Всі розуміють роль церкви в житті держави, саме тому Росія усіляко намагається цьому протистояти. Якби нам вдалось утворити ту єдину православну церкву іще 1991 року, не було би тої війни, яка зараз точиться на сході країни. Ворог наважився піти зі зброєю на Україну, адже розумів, що має тут підтримку в особі російської церкви. Тепер і українці почали це розуміти. Держава в особі Президента зуміла дійти до отримання Томосу. Це великий Божий дар», – зазначив Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Блаженніший також наголосив, що ворог досі намагається роз’єднати націю зсередини, адже знищити українців фізично йому не вдалось.

«Саме тому ми зараз маємо єднатися, шукати те, що нас єднає, а не віддаляє. Ми можемо досягти більшого, а можемо втратити все. Мусимо бути мудрими. Зараз дуже відповідальний час, вибори показали, що нам треба гуртуватися. У кожному храмі ми молимось за правильний вибір українців. Ми хочемо бути господарями у своєму домі, не прагнучи нічого чужого», – акцентував митрополит.

Очільник області своєю чергою відзначив динамічність процесу переходу громад на Львівщині в лоно Української православної церкви.

«Багато чого нам вдалось уже спільними зусиллями зробити, але всі розуміють, що будуть попереду ще дуже важкі часи. Тому ми мусимо ставити перед собою цілі добробуту держави, шукати точки дотику та заручатися підтримкою партнерів», – зазначив Олег Синютка.

В межах зустрічі обмінялись також думками щодо спільних проектів між різними конфесіями, зокрема в освітній, культурній, духовній сферах.

Коментарі

Позначки: , , ,