У Комітеті виборців назвали найпроблемніші виборчі округи

Новини 18 Липня, 2019 63
Вибори на Львівщині. Фото 4studio

Вибори на Львівщині. Фото 4studio

Комітет виборців України назвав 8 округів, де найчастіше застосовують недоброчесну боротьбу або намагаються підкупити виборців.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба КВУ, пише Прямий.

Найпроблемнішими округами назвали 73-й у Закарпатській області, 107-й – у Луганській, 113-й – в Одеській, 20-й – у Волинській, 80-й – у Запорізькій, 182-й – у Херсонській, 210-й – у Чернігівській та 51-й – у Донецькій.

Так, наприклад до агітації на окрузі в Закарпатській області залучили представників угорської влади. Також відомо, що на цьому окрузі намагалися підкупити виборців, правоохоронці здійснили обшуки в одного з кандидатів.

У Луганській області було зареєстровано чотирьох людей з прізвищем Рибалка, один з яких є нардепом. Відомо, що в 107-му окрузі постійно роздавали цукор для виборців. Також було зафіксовано факти підроблення газет від імені “Європейської солідарності” та Радикальної партії Ляшка. У цих газетах критикували діяльність Рибалки. Крім того, в комітеті є інформація про те, що на території округу діють представники місцевого криміналітету з окупованих територій.

Від 113-го округу балотується найбільша кількість кандидатів-клонів. Із 45 кандидатів їх аж 9. У Волинській області фізично тиснуть на помічника одного з кандидатів. На території 80-го округу кандидати Балицький та Мінько намагалися підкупити виборців.

У Херсонській області було розпочато мобілізацію противників Партії регіонів після поширення інформації про можливі фальсифікації в день виборів. А в Чернігівській області адвокати одного з кандидата в нардепи заявили про перешкоджання діяльності з боку Нацполіції. Вони стверджують, що правоохоронці блокують приміщення.

У Донецькій області зафіксували факт непрямого підкупу виборців кандидатом Ковальовим, який організував регулярне підвезення питної води місцевим жителям, котрі перебувають неподалік лінії фронту.

Коментарі

Позначки: , ,