У Карпатах рятувальники знайшли чотирьох заблукалих львів’ян-сноубордистів

Новини 25 Січня, 2019 81

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У горах Закарпатської області рятувальники знайшли чотирьох заблукалих туристів, пошуки ще одного – громадянина Німеччини – тривають.

Про це повідомили в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області, – передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, впродовж минулої доби гірські рятувальники Закарпаття двічі виїжджали на пошуково-рятувальні роботи на території Міжгірського та Рахівського районів.

«24 січня о 16:20 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про те, що в районі гори Гимба втратили орієнтир та заблукали четверо сноубордистів, усі жителі Львова. Про це туристи повідомили рятувальникам у телефонному режимі, коли зрозуміли, що самотужки не зможуть повернутися до бази відпочинку», – повідомили в управлінні.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт у район гори Гимба було направлено 6 рятувальників та 1 одиницю техніки Нижньоворітського гірського пошуково-рятувального відділення. У ході спілкування із заблукалими по телефону працівники ДСНС встановили їхнє орієнтовне місцезнаходження та сьогодні о 01:10 дісталися до туристів. Далі чоловіків доправили до с. Березники Свалявського району, звідки вони повернулися до їхнього місця відпочинку. Медичної допомоги туристи не потребували.

Ще одне повідомлення про зникнення людини у горах надійшло з г. Драгобрат, що у Рахівському районі. О 9:45 в оперативно-рятувальну службу повідомили, що під час катання на лижах загубився громадянин Німеччини, 1971 року народження.

«Для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено рятувальників Ясінянського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень, громадські рятувальники, а також ратрак та снігоходи волонтерів», – уточнили в УДСНС.

Рятувальниками було обстежено полонину Драгобрат та прилеглі території. Близько 22:30 у напрямку до полонини Урда було знайдено лижі, які, ймовірно, належали зниклому.

Після обстеження полонини Урда зниклого туриста не було знайдено.

Сьогодні до проведення пошукових робіт залучені 23 рятувальника Рахівського, Ясінянського, Лазещинського та Ужгородського гірських пошуково-рятувальних відділень, громадські рятувальники та волонтери. Також додатково залучено працівників лісового та мисливського господарства, котрі здійснюватимуть обходи будиночків лісників та вівчарів.

 

Коментарі

Позначки: , , ,