У Ходорові дамба не стримала воду: підтоплено житлові будинки (ФОТО)

Новини 01 Червня, 2019 851

Фото: ДСНС

У зв’язку з інтенсивними опадами дощу у місті Ходорів Жидачівського району Львівщини внаслідок переливу води через дамбу ставка відбулося підтоплення житлових будинків, дворогосподарств та присадибних ділянок.

Як повідомили у ДСНС України, станом на 07.00 1 червня, залишаються підтопленими 2 житлові будинки, 10 дворогосподарств та 50 присадибних ділянок.

Опади припинились. Рівень води поступово спадає.

31 травня від ДСНС залучалося 18 чол. о/с, 1 човен та 1 од. техніки. Особовим складом ДСНС через підтоплені ділянки дороги перевезено 53 особи та підготовлено 300 мішків з піщано-гравійною сумішшю.

Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди. На місці події працює оперативна група ГУ ДСНС у Львівській області.

Як повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області, у зв’язку із значними опадами на території Львівської області у Сокальському районі в с. Межиріччя залишається підтопленими 5 присадибних ділянок.

Через місцевий стік в м. Ходорів Жидачівського району виникло підтоплення 50 присадибних ділянок, 2 житлових будинки, рівень води до 15 см, 10 домогосподарств, у тому числі відбувся перелив через дамбу в Ходорівському ставку на вул. Замкова.

Силами ДСНС для захисту житлового сектору викладено 220 мішків з піском та роздано місцевому населенню 670 л питної води в пляшках.

Окрім цього, 30 травня о 10:00 до рятувальників надійшло повідомлення, що в м. Ходорів на вул. Привокзальна, 5 Жидачівського району підтоплено підвал в двоповерховому житловому будинку, рівень води 1 м. За допомогою мотопомпи рятувальники відкачали 300 куб.м води.

О 15:45 в м. Винники на вул. Лєрмонтова, 25 підтопило земельну ділянку в приватному господарстві. За допомогою мотопомпи рятувальники відкачали 150 куб.м води.

Фото: ДСНС

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,