У двох містах на Львівщині оголосять техногенну катастрофу

Новини 17 Жовтня, 2019 227
Нацагентство оголосило новий конкурс на управителів ТЕЦ Новояворівська і Нового Роздолу

У п’ятницю, 18 жовтня у Львівській ОДА відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), яка визнає ситуацію з опаленням у Новояворівську і Новому Роздолі на Львівщині техногенною катастрофою локального характеру. Про це повідомив народний депутат зі Львівщини Павло Бакунець, пише Захід.нет.

Про те, що Львівська ОДА планує визнати ситуацію у Новояворівську та Новому Роздолі техногенною катастрофою, Павло Бакунець повідомив під час брифінгу у Верховній Раді 17 жовтня.

Також він заявив, що міністерка розвитку громад та територій України Альона Бабак шукає шляхи вирішення цієї проблеми.

«Два великих міста Новояворівське і Новий Розділ є на порозі техногенної катастрофи. Хочу повідомити, що Альона Бабак одразу відреагувала на цю проблему і шукає шляхи її вирішення. Віримо, що найближчим часом ЛОДА збере комісію і визнає цю ситуацію техногенною катастрофою локального характеру, а Львівська обласна рада знайде кошти для того, аби допомогти погасити борги по зарплаті працівникам на ТЕЦ», – заявив він.

Бакунець уточнив, що 18 жовтня у ЛОДА відбудеться засідання комісії ТЕБ і НС, на якому прийматимуть рішення про визнання ситуації у Новояворівську та Новому Роздолі техногенною катастрофою.

За словами Павла Бакунця, оголошення техногенної катастрофи дозволить позапланово виділити кошти з державного або обласного бюджету для розв’язання проблем із опалювальним сезоном.

Мер Новояворівська Василь Муравель, який також взяв участь у брифінгу в Верховній Раді, розповів, що працівники Новояворівської ТЕЦ відмовляються приступати до подачі тепла мешканцям доти, доки їм не виплатять борги по зарплаті.

«Магістралі міста майже готові, котельня майже готова, але є найважливіша проблема: працівники, які працюють на котельні, понад 4 місяці не отримують зарплати. Попри це, вони працюють, але попереджають нас усіх, що вони приступлять до роботи з надавання послуг тільки після того, як отримають заробітні плати», – заявив Василь Муравель.

«Ми звертаємося до уряду України з тим питанням, щоб вирішити погашення заробітної плати, забезпечення проходження опалювального сезону, щоб 30-тисячне місто жило нормальним життям і отримувало нормальні послуги», – додав мер Новояворівська.

Коментарі

Позначки: , , , ,