У Дрогобичі запроваджують багатофункціональну «Картку дрогобичанина»

Новини 25 Червня, 2018 295

Фото ілюстративне. Джерело: "ДрогобичІнфо"

Рішення про запровадження в місті Дрогобичі картки «Картка дрогобичанина» було прийнято на засіданні виконкому Дрогобицької міськради.

Дрогобицькій міській раді працюють над запровадженням багатофункціональної електронної пластикової картки «Карта дрогобичанина». Отримати «Картку дрогобичанина» за бажанням зможуть усі мешканці міста, які зареєстровані за місцем проживання у Дрогобичі, – повідомляє «ДрогобичІнфо».

«Картка дрогобичанина» являтиме собою банківську пластикову картку, яка виготовляється персонально для кожного користувача на підставі даних Єдиного реєстру та матиме унікальний дизайн.

Рішення про запровадження в місті Дрогобичі багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка дрогобичанина» було прийнято на засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради у четвер, 21 червня.

«Картка дрогобичанина» передбачає додаткове підключення таких додатків як транспортний, платіжний та інші додатки лояльності (бонуси). Видаватимуть «картки дрогобичанина» окремо для пільгових категорій населення та тих, які отримують соціальні виплати, а також для дрогобичан непільгових категорій населення.

На «Картці дрогобичанина» у пільгових категорій населення монетизуватимуться соціальні виплати та доплати.

«На сьогодні є близько 8 000 людей у місті, які користуються послугою безкоштовного проїзду у громадському транспорті міста Дрогобича. Кошти, які зараз відшкодовуються перевізникам за кожного пільгового пасажира, будуть перераховані безпосередньо на рахунок кожного пільговика, який має на це право та входить у згадані близько 8 000 громадян. І тоді дрогобичани сплачуватимуть за проїзд у громадському транспорті самостійно за допомогою «картки дрогобичанина». У транспортних засобах планується встановлення розрахункових терміналів» — зазначив начальник відділу економіки Дрогобицької міської ради Тарас Бачинський.

Для отримання «Картки дрогобичанина» громадянам, які мають право на додаткові пільги та доплати, відповідно до рішень Дрогобицької міської ради, необхідно буде подати заяву-анкету до Управління праці та соціального захисту населення ДМР. Усі ж інші дрогобичани зможуть отримати «Картку дрогобичанина» у відділенні банку, який буде визначений виконавцем програми.

Як зазначають у відділі економіки Дрогобицької міської ради, станом на сьогодні вже розроблена концепція проекту «Картка дрогобичанина», а також створюватиметься робоча група, за результатами засідання якої будуть уточнені терміни видачі карток.

Коментарі

Позначки: ,