У Дрогобичі вибух газу обвалив багатоповерхівку: є загиблі (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 28 Серпня, 2019 287

Фото: Ігор Зінкевич,/ФБ

Під завалами можуть перебувати ще люди

У місті Дрогобич Львівської області стався вибух побутового газу у чотириповерховому житловому будинку.

Щонайменше одна людина загинула, семеро людей госпіталізовані. Троє з постраждалих – діти.

Як повідомляється на сайті ДСНС, врятувати вдалось п’ятьох осіб, одна з яких – дитина. Зазначається, що вибух стався о 02:46 на вулиці Грушевського, 101. Під‘їзд будинку з першого по четвертий поверх було зруйновано.

До проведення пошуково-рятувальних робіт всього залучено 173 особи та 32 одиниці техніки, з них від ДСНС 88 людей особового складу (у тому числі 1 кінологічний розрахунок) та 16 одиниць техніки.

За даними обласної поліції, на місці працюють кінологи та слідчо-оперативна група, причини інциденту встановлюються. Правоохоронці також розбирають завали.

«Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства). Санкція статті передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі. Зараз ми встановлюємо, що могло спричинити обвал будівлі», – розповів т.в.о. начальника поліції Львівщини полковник поліції Тарас Сабанюк.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, 28 серпня о 02:43 год. в м. Дрогобич, по вул. Грушевського, 101 (4-х поверховий житловий будинок), відбулось руйнування квартир з 1 по 4 поверх одного під’їзду.

Для ліквідації наслідків руйнування задіяні рятувальні підрозділи ДСНС у Львівській області міст Дрогобича, Трускавця, Борислава, Стебника, 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України.

На 06:00 год. в медичні заклади м. Дрогобич госпіталізовано 7 постраждалих, з них 4 дитини віком 6, 9, 12 та 17 років. Двоє постраждалих, з них 1 дитина, знаходиться у важкому стані. Одна особа загинула.

За попередньою інформацією під завалами можуть перебувати ще три особи. Рятувальні роботи продовжуються.

Причини руйнування будинку та обставини події встановлюються.

Фото: Ігор Зінкевич,/ФБ

Опубліковано Igor Zinkevych Вівторок, 27 серпня 2019 р.

Коментарі

Позначки: , ,