У Дрогобичі відбудеться зустріч з ветеранами АТО

Новини 26 Жовтня, 2018 113

Фото: voiceofwar.org

Учасники бойових дій представлять свою збірку оповідань «Голос війни»

У місті Дрогобич на Львівщині,  3 листопада, у Центральній міській бібліотеці ім. Чорновола учасники бойових дій на сході України представлять збірку оповідань «Голос війни».

Як повідомили організатори, вхід вільний за попередньою реєстрацією.

«Перші 40 зареєстрованих учасників матимуть змогу отримати книгу у подарунок та підписати збірку в самих авторів», – зазначається у повідомленні.

“Чому пішли на фронт люди невійськових професій? Чим для них стала війна? Що їм допомогло прийняти «паралельну реальність» мирного життя? Чому для ветеранів так важливо, щоб їх чули? Відповіді на ці питання можна знайти у фільмі «Голос війни. Історії ветеранів» і однойменній книзі, що вмістила майже три десятки історій учасників бойових дій”, – зазначається у публікації “Радіо Свобода”.

Довідка. «Голос війни: історії ветеранів» – збірка оповідань-спогадів про війну.

Ідея видання –  дати можливість висловитися самим бійцям, аби суспільство почуло їхній голос, без спотворень і фільтрів. У збірці 29 історій, людяних і правдивих.

Вік наймолодшої авторки – 22 роки, найстаршому – 55.

Книга стала результатом соціального проекту «Голос війни: школа публіцистики для ветеранів АТО», де протягом 2-х місяців писемній майстерності ветеранів навчали відомі українські письменники, блоґери та журналісти. Зокрема, Сергій Жадан, Євген Положій, Катерина Бабкіна, Роман Вінтонів, Богдан Кутєпов, Роман Зіненко та інші.

Книгу презентували у Києві 7 грудня 2017 року. Збірка видана не для продажу. Розповсюдження відбувається через ветеранські та партнерські організації.

Усі тексти авторів є на сайті.

Відео: “Радіо Свобода”

 

Коментарі

Позначки: , ,