У Дрогобичі священик закликав до радикальних дій проти продавців алкоголю

Новини 15 Листопада, 2019 489

Ілюстрація: газета "Майдан"

Найбільшою проблемою, за словами отця, є нічні магазини, де молодь має вільний доступ до згубних речей

Про проблему вільного доступу неповнолітніми до алкоголю та тютюну у Дрогобичі говорили 13 листопада, під час засідання у міськраді. Цю проблему озвучив отець Іван Паньків, який наголосив, що крім виховання духовного, патріотичного, етичного, варто вжити радикальних заходів у місті щодо продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім. Найбільшою проблемою, за словами отця, є нічні магазини, де молодь має вільний доступ до згубних речей.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на Дрогобицьку міську раду.

Як зазначається, на підставі звернення отця Івана Паньківа, користуючись присутністю на засіданні представника поліції, заступник міського голови Василь Качмар ініціював нараду, в ході якої відповідальні структурні підрозділи міськради спільно з правоохоронцями напрацюють заходи боротьби з продавцями алкоголю та сигарет дітям у Дрогобичі.

Учасники засідання також закликали правоохоронців вжити заходів щодо притягнення до відповідальності суб’єктів, які здійснюють торгівлю алкоголем у місті в нічну пору.

Нагадаємо, на теренах міста Дрогобича діє рішення виконавчого комітету міської ради №22 від 22 січня 2008р. «Про заборону торгівлі алкогольними напоями у закладах торгівлі та громадського харчування міста Дрогобича у нічний час». Це рішення забороняє торгівлю алкогольними напоями у закладах торгівлі з 22:00 до 8:00, у закладах громадського харчування — з 23:00 до 8:00.

«Продаж алкоголю та сигарет особам до 18 років —  порушення закону. За інформацією Державної фіскальної служби України, суб’єктам господарювання у випадку продажі алкоголю чи тютюну неповнолітнім загрожує штраф та анулювання ліцензії.

Нагадаємо, що статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено відповідальність суб’єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку. До таких суб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень.

Окрім фінансової відповідальності, суб’єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами», – інформує ДМР.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,