У Дрогобичі солевиварювальний завод перетворять на туристичну локацію

Новини 16 Квітня, 2019 532

Фото: IGotoWorld

Дрогобицький солевиварювальний завод планують відреставрувати як архітектурну пам’ятку й розвивати тут туристичну інфраструктуру.

Про це повідомив заступник Дрогобицького міського голови Василь Качмар у коментарі Zruchno.Travel.

Для розвитку найстарішого підприємства України як туристичного об’єкту міськрада домагається отримати об’єкт у своє управління.

Дрогобицька солеварня на Львівщині,  вважається найстарішим діючим промисловим підприємством України та одним з найдавніших у Європі. На сьогодні воно перебуває у державній власності, але міська рада сподівається отримати об’єкт у своє управління.

“Міський голова поставив перед нашою командою завдання домогтися можливості орендувати або отримати у власність міста Дрогобицький солевиварювальний завод. Після цього ми почнемо розвивати інфраструктуру підприємства як туристичної локації. Ставимо перед собою завдання розробити проект реставрації підприємства як архітектурної пам’ятки. Плануємо розширити його інфраструктуру, привести до ладу прилеглу територію і в такий спосіб залучити туристів, які масово відвідують Львівську область”, – розповів Василь Качмар.

Зараз більшість будівель солеварні перебувають в аварійному або напівзруйнованому стані, а територія захаращена. Тим не менше, підприємство продовжує виробництво солі старовинним методонм випарювання на відкритому вогні природного розсолу (ропи), який видобувають з підземних шурфів.

За інформацією міськради, цього року на розвиток туризму в Дрогобичі з міського бюджету виділено 1,5 мілйони гривень.

Відео: 24 канал

Коментарі

Позначки: , , ,