У ДКВС показали в яких умовах «сидить» фігурантка резонансного ДТП Зайцева (ФОТО)

Новини 06 Вересня, 2019 512

Фото: ДКВС України

Фігурантка резонансного ДТП у Харкові Олена Зайцева, яку засудили до 10 років ув’язнення, стане ув’язненою в кімнаті в Покровському виправному центрі №79.

Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України опублікувала фото умов утримання в колонії.

Як повідомляється на сайті ДКВС, адміністрація ДКВС України спростовує поширену деякими ЗМІ інформацію щодо направлення засудженої Зайцевої О.О. до установи виконання покарань з привілейованими умовами тримання.

Зайцева О.О засуджена за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України до 10 років позбавлення волі. Злочин передбачений частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України є злочином вчиненим з необережності.

Порядок визначення особам, засудженим до позбавлення волі, виду установи виконання покарань регламентовано наказом Міністерства юстиції України від 27.02.2017 № 680/5 «Про затвердження Положення про визначення особам, засудженим до довічного позбавлення волі та позбавлення волі на певний строк, виду колонії, порядок направлення для відбування покарання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, позбавлення волі на певний строк, арешту й обмеження волі, та їх переведення, Положення про центральну та міжрегіональну комісії з питань визначення особам, засудженим до довічного позбавлення волі та позбавлення волі на певний строк, виду колонії, направлення для відбування покарання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, позбавлення волі на певний строк, арешту й обмеження волі, та їх переведення», який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 лютого 2017 за № 265/30133 (далі – Положення).

Згідно пункту 1 Положення до виправних колоній мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання направляються засуджені вперше до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності.

В Державній кримінально-виконавчій службі України існує лише один сектор мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання для жінок, вперше засуджених до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності, при державній установі «Покровський виправний центр (№ 79)».

Відповідно до вимог зазначеного вище Положення, засуджена Зайцева О.О. направлена для подальшого відбування покарання до вищезазначеного сектору.

Порядок та умови відбування покарання у вказаному секторі організовано відповідно до вимог кримінально-виконавчого законодавства.

Щодо умов тримання засудженої Зайцевої О.О. повідомляємо, що одним із пріоритетних напрямів діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України є створення належних умов тримання засуджених в установах виконання покарань різних рівнів безпеки з тенденцією приведення їх у відповідність до вимог європейських норм і стандартів.

Фото: ДКВС України

Як повідомлялося, львів‘янка Уляна Михальчук звернулася на «Гарячу лінію  міста Львова» з проханням навести лад у дошкільному закладі міста Львова № 106 в якому «дах тече, стіни з грибком».

Фото: ФБ/Уляна Михальчук

Коментарі

Позначки: ,