У Червонограді провели в останню путь шахтаря, учасника бойових дій на сході України

Новини 25 Травня, 2019 133

Фото ілюстративне з відкритих джерел

21 травня у Червонограді поховали 35-річного Богдана Лема, учасника бойових дій на сході України.

Як повідомляє «НЕО Радіо», прощалися з колишнім шахтарем, який став воїном і не вагаючись пішов захищати рідну Україну, у церкві Преображення Господнього.

Фото: ФБ/”НЕО Радіо”

Богдан Лема навчався у школі № 10, закінчив гірничий коледж. Працював на «Степовій», «Візейській», на «Межирічанській» гірничим майстром до лютого 2015 року.

Мама Богдана пані Олександра ніколи не забуде того дня, коли син повідомив, що йде в АТО: «Це було так: син прийшов з роботи і каже: «Мамо, мені прийшла повістка. З військкомату принесли на шахту». Каже: «Я взяв. Розписався. Йду в АТО». – «Ти мене дуриш!? Яке АТО?» «Ні, справді йду». Пішов 12 лютого, саме на Трьох Святих. Спочатку вони були у Рівному, село Нова Любомирка. Там навчання проходили. Потім кинули на Схід, під Маріуполь.

Боже, то така дитина була! Відповідальний: сказали йти – пішов. Я просила, почекай, може, ще не заберуть. «Мамо, – каже, – я «за юбку» держатись не буду. Хлопці помирають. Комусь треба захищати кордон». Що робити? Я не могла сказати: ти не йди, хай інші йдуть. Могла тільки молитись за здоров’я. А потім повідомили, що Богдана контузило. Каску розірвало повністю, спину розпороло снарядом. Шрам залишився на 12 см. Контузія спричинила напади епілепсії. Син лікувався, його направляли у різні медичні заклади. В мене є всі записи. Лежав у госпіталі у військових госпіталях у Дніпропетровській області, у Дніпрі, у Черкасах. Потім були центральний військовий госпіталь Західного оперативного командування у Львові, обласна лікарня Запоріжжя, неврологічне відділення військового госпіталю у Луцьку. За півтора року Богдана вивели на групу. Отримав третю групу інвалідності. Про повернення на роботу довелося забути.

Два рази на рік їздив на два місяці на реабілітацію у Винники. Казав, навіть якби знав, що буде з ним потім – все одно пішов би на війну».

У Богдана Лема залишилась 10-річна донька Аня, яка живе з мамою у Вінниці. Вона була на похороні свого тата.

Коментарі

Позначки: , ,