У Буську відкрився Центр національно-патріотичного виховання (ФОТО)

Новини 07 Вересня, 2018 411

Фото: Буська РДА

У центрі представлена різнобічна експозиція

При Буському удинку дитячої та юнацької творчості на Львівщині, урочисто відкрили центр національно-патріотичного виховання.

Як повідомили у Буській РДА,  6 вересня, за участю голови РДА Петра Мороза, заступника голови райради Романа Фурди, військових з Бродів, нацгвардійців з Золочева, представників Львівської Національної академії сухопутних військ ім.П.Сагайдачного, обласного та районного військових комісаріатів на чолі з полковником Олександром Тіщенком та підполковником Ігорем Томачуком, учасників ООС (АТО), вчителів предмету “Захист Вітчизни”, громадськості, школярів, пластунів, журналістів ЗМІ при Буському будинку дитячої та юнацької творчості відкрили Центр військово-патріотичного виховання.

Звертаючись до учасників урочистості, голова райдержадміністрації Петро Мороз відзначив актуальність створення центру, подякував усім, хто долучився до клопіткої роботи з його відкриття.

“Це дійсно значима подія для нашого району, адже національне та військово-патріотичне виховання дітей та молоді є завданням №1 для нас усіх. Тому я вдячний громадським активістам, зокрема голові районної організації Ради ветеранів України Володимиру Луженцову, відділу освіти райдержадміністрації, військовим, учасникам АТО та волонтерам, які спільно досягли позитивного результату. Саме тут, у центрі при Буському будинку дитячої та юнацької творчості, хлопці та дівчата з усього району матимуть нагоду дізнатися чимало нового для себе, ознайомитися з військовою технікою, поглибити свої знання з історії становлення української державності, стати патріотично свідомими громадянами країни”, – сказав Петро Мороз.

Подяки та подарунки вручили підприємцям, педагогам і представникам влади Бущини за співпрацю та всебічну допомогу військовим частинам офіцери з числа командирського складу: Львівського ліцею ім. Героїв Крут, Національної академії сухопутних військ ім.Петра Сагайдачного, Львівського прикордонного загону, Окремого відновлювального полку м. Золочів, Навчального центру Національної Гвардії України м. Золочів, 16 окремої бригади армійської авіації м.Броди.

Надалі відбулося освячення приміщень Центру духовними отцями: настоятелем храму Св. Юрія м.Буськ Андрієм Баглаєм та військовим капеланом Юрієм Галабудою.
Екскурсію центром провів підполковник запасу Володимир Луженцов. Він же розповів про експонати, більшість яких надали військові частини, учасники АТО і волонтери.
Для усіх бажаючих, зокрема школярів, було організовано знайомство з військовим спорядженням, стрільба у відкритому тирі, діяла польова кухня.

Фото: Буська РДА

 

Коментарі

Позначки: , ,